KLOP PUCA OD PONOSA: Dobre igre mi nikada ne zadaju glavobolju
Foto: AP

lIGA ŠAMPIONA

KLOP PUCA OD PONOSA: Dobre igre mi nikada ne zadaju glavobolju

Fudbal -

Trener Liverpula Jirgen Klop rekao je da "nikada nema glavobolju zbog dobrih igara", nakon što je fudbaler Diogo Žota postigao tri gola protiv Atalante u Ligi šampiona i pokazao da ozbiljno konkuriše za mesto u prvom timu engleskog šampiona.

Liverpul je sinoć pobedio Atalantu sa 5:0, u trećem kolu Lige šampiona. Žota je postigao tri gola, a strelci su bili još Mohamed Salah i Sadio Mane.

Klop je uvrstio Žotu u tim umesto Roberta Firmina, a Portugalski fudbaler je u 10 utakmica postigao sedam golova i konkurše za prvi tim.

"Važno je da imamo mogućnost da biramo više od 11 igrača, a Diogo je odigrao super utakmicu. Takva je bila odluka za utakmicu sa Atalantom, bilo je logično da, pre svega, iskoristimo dobru formu u kojoj je Diogo, a zbog načina kojim Atalanta igra i brani se, znali smo da će njegove veštine pomoći", rekao je Klop, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Samo je Salah postigao više golova od Žote ove sezone u Liverpulu - devet. Portugalac, koji je u septembru došao iz Vulverhemptona, je tek 10. fudbaler Liverpula koji je postigao het trik u Ligi šampiona.

Uglavnom je u igru ulazio sa klupe, a prednost je imao Firmino, koji je postigao jedan gol u 10 utakmica.

"Dobre igre mi nikada ne zadaju glavobolju. Ali svet je ponekad loše mesto da, kada u nekom trenutku neko zasija, mi odmah pričamo o drugom igraču koji je igrao za nas, čini se 500 utakmica uzastopno. Ne bismo bili u Ligi šampiona da Firmino nije bio sa nama, ali sada moram da objašnjavam zbog čega nije u timu", naveo je Klop.

"On će biti u ekipi, a ako biste pitali mnoge ljude šta čini posebnim Liverpulove utakmice, ja bih rekao način kojim igra Bobi Firmino, kada ima dobar dan, od njega je nemoguće odbraniti se", dodao je trener Liverpula.

Žota je rekao da je zadovoljan trenutnom formom.

"Ne znam da li je ovo najbolji trenutak u mojoj karijeri, ali postizanje golova je moj način igre. Srećan sam zbog toga, ovo je velika pobeda u Ligi šampiona", rekao je Žota za BT Sport.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track