ON DOLAZI IZ SRBIJE: Nemanja Vidić ušao u istoriji Premijer lige! Rio Ferdinand i Virdžil Van Dajk ni do kolena Užičaninu! VIDEO
Foto: Profimedia

Jedan je Nemanja

ON DOLAZI IZ SRBIJE: Nemanja Vidić ušao u istoriji Premijer lige! Rio Ferdinand i Virdžil Van Dajk ni do kolena Užičaninu! VIDEO

Fudbal -

Nekadašnji fudbaler i kapiten Mančester junajteda i reprezentativac Srbije Nemanja Vidić proglašen je za najboljeg defanzivca u Premijer ligi.

Vidić je u anketi koju je sproveo Skaj sport u kojoj je glasalo više od 200.000 ljudi završio ispred nekadašnjeg saigrača Rija Ferdinada i sadašnjeg štopera Liverpula Virdžila Van Dajka.

Užičanin je najpre u četvrtfinalnom glasanju sa 50,3% od 26.061 glasova pobedio Džona Terija, da bi u polufinalu svog nekadašnjeg klupskog kolegu, Rija Ferdinanda, savladao sa 56,8% naspram 43,2% u glasanju 34.593 osobe. U velikom finalu ankete u kojoj je učestvovalo preko 200.000 ljubitelja fudbala, Nemanja Vidić je osvojio 54,5% od 51.394 glasa u završnom okršaju sa aktuelnim odbrambenim igračem Liverpula Virdžilom Van Dajkom.

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde i učesnik dva Svetska prvenstva igrao je za Mančester junajted od 2005. do 2014. godine.

Sa "crvenim đavolima" je osvojio po pet trofeja Premijer lige i Komjuniti Šilda, tri Liga Kupa i po jednu Ligu šampiona i Svetsko klupsko prvenstvo.

U dresu Junajteda igrao je u još dva finala LŠ, ali je u oba puta poražen od Barselone (2009. i 2011).

Dortmund i Bajern su izjednačeni na tabeli Bundeslige posle šest kola, ali koliko su Bavarci dominantni najbolje pokazuju kvote pred večerašnji (18.30) Der Klasiker - kec je čak 4,10, iks 3,80, dvojka 1,83, dok je kvota na GG3+ 1,53. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Dortmund - Bajern.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track