DAN KADA JE ZVEZDA OČERUPALA PEVCA: Crveno-beli su pobedili Totenhem, a o tome se i danas priča! (VIDEO)
Foto: Pritnscreen Youtube

NA DANAŠNJI DAN

DAN KADA JE ZVEZDA OČERUPALA PEVCA: Crveno-beli su pobedili Totenhem, a o tome se i danas priča! (VIDEO)

Fudbal -

Navijačko ludilo: Klub iz Londona pao na Marakani u Kupu UEFA (1:0), a jedan fan crveno-belih na tribinu doneo pravog petla.

Fudbaleri Crvene zvezde sinoć su odigrali meč s Totenhemom, a to je prilika da se podsetimo kako su crveno-beli čerupali „pevce“ na Marakani 1972!

Da sve bude luđe, tada je jedan navijač crveno-belih na tribinu našeg najvećeg stadiona uspeo da unese živog pevca, što je za ono vreme bila nezamisliva akcija.

Pune tribine

Crveno-beli su te godine u prvom meču osmine finala Kupa UEFA poraženi u Londonu sa 2:0, a revanš meč 13. decembra u Beogradu ostao je upamćen po neverovatnoj atmosferi koju je napravilo 70.000 gledalaca. Petao je i tada bio simbol Totenhema, a navijač Zvezde je na tribinu doneo jednog velikog belog, pa je perje i bukvalno letelo. Nažalost, pobeda od 1:0 nije bila dovoljna za prolaz, a tada je jedini pogodak postigao Vojin Lazarević!

Prvi zvanični meč

Interesantno je da je to bio prvi zvanični okršaj dva kluba. U prvom poluvremenu nije bilo golova, ali u 49. minutu, nakon prepoznatljivog centaršuta najboljeg igrača Zvezde Dragana Džajića, Lazarević je glavom zatresao mrežu gostiju i dao nadu da Crvena zvezda može do plasmana u četvrtfinale. Ipak, Englezi su uspeli da odbrane svoju mrežu i Crvena zvezda je, uprkos pobedi, bila eliminisana iz takmičenja.

SASTAV ZVEZDE

Crvena zvezda je na meču s Totenhemom 1972. nastupila u sastavu: Ognjen Petrović, Petar Krivokuća, Vladislav Bogićević, Miroslav Pavlović, Kiril Dojčinovski, Miodrag Novković (od 50. Dušan Nikolić), Vladimir Petrović (od 77. Zoran Filipović), Stanislav Karasi, Vojin Lazarević, Jovan Aćimović, Dragan Džajić. Ekipu je s klupe predvodio Miljan Miljanić.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track