HRVATI U NEVERICI, NE ZNAJU ŠTA IH JE SNAŠLO: Mladi fudbaler zagrebačkog Dinama igraće za Srbiju!
Foto: Filip Plavčić

digla se prašina

HRVATI U NEVERICI, NE ZNAJU ŠTA IH JE SNAŠLO: Mladi fudbaler zagrebačkog Dinama igraće za Srbiju!

Fudbal -

Dečak rođen u Gračacu u Lici, odlučio da obuče dres "orlova"

Ne, nije reč o Damjanu Daničiću, već o jednom mlađem fudbaleru Đuri Đekiću, koji je prošao omladinsku školu zagrebačkog Dinama.

Đekići su Srbi iz Like, iz mesta Gračac gde je i rođen 2005. mali Đuro Đulio Đekić i igrao za klub Velebit. Već sa sedam godina primetili su ga skauti Dinama iz Zagreba, pa se dečak preselio na Maksimir. Tačnije, vikendima je igrao za mlađe kategorije, a radnim danima bio sa roditeljima i pohađao školu u Gračacu. Ubrzo se i cela porodica Đekić preselila u Zagreb.

foto: Nemanja Nikolić

Sve do prošle godine bio je u Dinamu, a onda se preselio u njegovu filijalu Lokomotivu, gde je dobio više prostora za igru i napredovanje. Skauti srpske reprezentacije primetili su ga na jednom turniru u Osijeku i detaljno se raspitali o dečaku i njegovoj porodici. Ključnu ulogu odigrao je Mirko Bunjevčević, selektor pionirske reprezentacije, dečaka do 15 godina, i sam rođen u Hrvatskoj, u Karlovcu.

Posle prvih kontakata i pozitivnog odgovora njegovog oca Gorana ljudima iz FSS, mali Đekić je stigao u Staru Pazovu u februaru ove godine, gde je odigrao dve utakmice i ostavio dobar utisak.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track