TRI PRSTA ZA SRBIJU I VALENSIJU! Uroš Račić za Kurir o Realu, Soleru, injekcijama, Luki Joviću, Zvezdi i direktoru Terziću!
Foto: Profimedia

faktor stabilnosti

TRI PRSTA ZA SRBIJU I VALENSIJU! Uroš Račić za Kurir o Realu, Soleru, injekcijama, Luki Joviću, Zvezdi i direktoru Terziću!

Fudbal -

Bio sam spreman da ostanem bez noge, ali samo da igram derbi, Bogu hvala, sve se završilo kako treba, otkrio je mladi fudbaler

Valensija je u derbiju španskog prvenstva demolirala veliki Real iz Madrida rezultatom 4:1, a jedan od najboljih u redovima "šišmiša" bio je mladi Srbin Uroš Račić. Visoki i snažni plavokosi mladić plenio je pojavom, sigurnim skokom, borbenošću u duelima i pasom. Narodski rečeno, odigrao je utakmicu "kao mator", kao da umesto 22 ima više godina. Baš on, Uroš Račić bio je taj faktor stabilnosti na sredini terena.

Ubedljiva pobeda Valensije nad Realom (4:1) glavna tema je u svetskim medijima. Kako si ti video utakmicu?

- Niko na svetu protiv Reala nije favorit. Svesni smo šta smo uradili, ali smo isto tako svesni da ako možemo da pobedimo Real, onda možemo da igramo sa svim ekipama i da se borimo za najveće ciljeve - počeo je Račić priču za Kurir.

foto: EPA/Juan Carlos Cardenas

Imao si impresivnu statistiku na utakmici, koliko si zadovoljan svojom partijom protiv Reala?

- Zadovoljan sam! Povredio sam koleno tri dana pred meč sa Realom. Igrao sam pod injekcijama. Bio sam spreman da ostanem bez noge, samo da igram! Bogu hvala, sve se dobro završilo! Odigrao sam jako dobro, ali isto tako sam svestan da mogu još mnogo bolje. Nije lako igrati protiv Reala na najvećem nivou.

Imao si i nekoliko duela sa Lukom Jovićem. Kako je igrati protiv zemljaka? Šta misliš o Luki, hoće li prebroditi krizu?

- Sa Lukom sam se video pre, a i posle tekme. Kratko je igrao. Verujem da će pokazati koliko je dobar igrač i nametnuti se golovima. Mlad je kao i ja i ne može sve odmah. Ako mu daju vremena. siguran sam da će opravdati poverenje sa mnogo golova.

Proslavio si golove sa Kikeom Solerom podizanjem tri prsta. Zašto?

- Pa, Soler je igrač sa kojim se družim i privatno. Mentalno je jak, kada je mogao da realizuje sva tri penala. Pogotovo posle prvog, koji mu je ponovljen. Tri prsta su simbolika koja je vezana za penale, ali i pozdrav za naš narod u Srbiji i dijaspori!

foto: Reuter

Trener Rudi Garsija ima sve više poverenja u tebe. Kakav je odnos sa njim?

- Trener je neko ko mi veruje od samog početka. Bodri me da nastavim da radim kao do sada i ja sam mu zahvalan. Verujem da će mu vratiti na poverenje dobrim igrama u budućnosti i da ću pomoći klubu da ostvari dobre rezultate.

Koliko ti je odlazak Kokelana i Kondogbije pomogao, time što ti je otvoren put ka startnih 11?

- To su vrhunski igrači koji su ostavili veliki trag u klubu. Ja sam uz Kondogbiju mnogo toga naučio. Klub je procenio da ja budem neko ko će ih naslediti i rečeno mi je to kada sam produžavao novi ugovor. Zato želim da pokažem da vredim i da nisam slučajno u klubu kao što je Valensija.

Pozajmica u Famalikau, koliko ti je značila da dobiješ samopouzdanje?

- Značila mi je sve u životu! Neki su to doživeli kao korak unazad, ali za mene je to bio vazduh koji dišem! Dobio sam jedino što mi je trebalo u tom momentu, neophodne minute za igru.

foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Pratiš li utakmice Crvene zvezde u Evropi?

- Zvezda je moja druga kuća! Svaku utakmicu Zvezde pratim pored malih ekrana i najvatreniji sam navijač. Ostao sam u kontaktu sa svima tamo. Mislim da su skockali dobru ekipu koja ima velike domete, čak i posle grupe. Deki Stanković to vodi veoma dobro i voleo bih da stignu što dalje ove godine. Ako mogu i do finala. (smeh)

foto: Nebojša Mandić

Da li se čuješ sa Zvezdanom Terzićem koji je uvek za tebe potencirao da voliš da radiš i treniraš?

- Čuli smo se skoro. Posao koji rade Terzić, Mrkela i svi u klubu je fantastičan. Svake godine nas razgale sa rezultatima i Evropom. To mogu samo veliki klubovi da rade u kontinuitetu što Zvezda i jeste! Hvala direktoru Terziću na lepim rečima, nastaviću i dalje da radim na sebi i da se unapređujem svakog dana - trezveno razmišlja mladi Uroš Račić.

Kurir sport/Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track