KAKAV ŠOK ZA LEGENDARNOG ARGENTINCA! Maradona izašao iz bolnice i kreće na lečenje od ALKOHOLIZMA!
Foto: AP

neverovatno

KAKAV ŠOK ZA LEGENDARNOG ARGENTINCA! Maradona izašao iz bolnice i kreće na lečenje od ALKOHOLIZMA!

Fudbal -

Bivši argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona (60) pušten je danas iz bolnice, nešto više od nedelju dana posle operacije na mozgu i oporavak će nastaviti kod kuće.

Snimak koji su emitovale lokalne TV stanice prikazuje kako bivši pobednik Svetskog kupa 1986. u ambulantnim kolika napušta kliniku Olivos.

Maradonin lekar Leopoldo Lukue rekao je novinarima da je odobrio puštanje iz bolnice, preneo je AP.

Njegov advokat Matias Morla rekao je da će legendarni, 60-godišnji Argentinac nastaviti da se leči od zavisnosti od alkohola. Očekuje se da će boraviti u kući u blizini starijih ćerki.

Jedan od najboljih fudbalera u istoriji prošle nedelje imao je hitnu operaciju subduralnog hematoma, nakupljene krvi izmedu membrane i mozga.

Maradonin lični lekar, neurolog Leopoldo Lukue, rekao je u utorak da čak i male količine konzumacije alkohola mogu imati negativne efekte u kombinaciji sa lekovima koji su Maradoni potrebni za oporavak.

Nekadašnja zvezda Boke Juniorsa, Barselone i Napolija imala je problema sa zavisnošću u prošlosti.

Maradona je u početku primljen u drugu kliniku u La Plati sa znacima depresije, anemije i dehidracije, pre nego što je premešten u Olivos kada je otkriven subduralni hematom.

Doktor Lukue rekao je da je neka nesreća verovatno prouzrokovala subduralni hematom, ali da se Maradona nije sećao pada ili nezgoda.

Maradona se osećao loše od 30. oktobra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track