ŠOK U HRVATSKOJ! Domagoj Vida pozitivan na koronu, a igrao je poluvreme u Turskoj
Foto: AP

TRENUTNO JE U IZOLACIJI

ŠOK U HRVATSKOJ! Domagoj Vida pozitivan na koronu, a igrao je poluvreme u Turskoj

Fudbal -

Hrvatski fudbalski reprezentativac Domagoj Vida igrao je zaražen koronavirusom na prijateljskoj utakmici protiv Turske (3:3).

U četvrtak će se znati kakva je dalja procedura i hoće li ova situacija imati posledice uoči utakmica Vatrenih u Ligi nacija, ove subote protiv Švedske i u utorak protiv Portugala.

''Lekarska služba hrvatske fudbalske reprezentacije je neposredno iza ponoći po lokalnom vremenu u Istanbulu dobila rezultate testiranja na virus SARS-CoV-2 među kojima je bio i jedan pozitivan nalaz među igračima.

Nakon što su u ponedeljak na redovnom testiranju za utakmicu s Turskom svi igrači i članovi stručnog štaba bili negativni, u sredu ujutro obavljeno je redovno testiranje za utakmicu sa Švedskom. Službene rezultate testiranja HNS je dobio iza ponoći po lokalnom vremenu te su pokazali da je reprezentativac Domagoj Vida pozitivan na koronavirus.

Lekarska služba hrvatske reprezentacije dobila je inicijalnu informaciju pri kraju odmora između dva poluvremena da postoji jedan potencijalno pozitivan rezultat. Radi se o uobičajenoj proceduri pri testiranju te se pritom "sumnjivi" nalaz ponovno testira kako bi se potvrdio rezultat.

Kako je u tom trenutku selektor Zlatko Dalić već doneo odluku o izmeni Vide, lekarska služba reprezentacije izolovala je Vidu prema svim epidemiološkim merama do potvrde rezultata testiranja.

Vida će, u skladu sa propisima, provesti iduće dane u samoizolaciji u Istanbulu.

Ostali reprezentativci i članovi stručnog staža, koji su bili negativni na testiranju, po planu će otputovati u Stokholm. Pritom se uzima u obzir da je reprezentacija poštovala sve epidemiološke mere, u skladu sa protkolima.

Uz Vidu, na SARS-CoV-2 bio je pozitivan i jedan član delegacije HNS-a, koji nije bio u kontaktu s reprezentativcima niti članovima stručnog štaba.''

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track