PRIČA KOJA ĆE VAS OSTAVITI BEZ TEKSTA Najverniji navijač Škotske: Prvi put posle 20 GODINA neće biti uz svoju reprezentaciju VIDEO
Foto: Printskrin

ZA DIVLJENJE

PRIČA KOJA ĆE VAS OSTAVITI BEZ TEKSTA Najverniji navijač Škotske: Prvi put posle 20 GODINA neće biti uz svoju reprezentaciju VIDEO

Fudbal -

Prvi put posle dve decenije 51-godišnji Martin Ridel neće podriti reprezentaciju Škotske na jednom gostovanju.

Martin je najverniji navijač Škota, pratio je svoj nacionalni tim na svakom meču u poslednjih 20 godina i sada pati jer na najvažnijem meču neće uživo moći da pruži podršku svojim fudbalerima.

Škotska večeras u Beogradu igra protiv Srbije odlučujući meč za plasman na Evropsko prvenstvo, a zbog pandemije virusa korona na Marakani neće biti navijača. Martinu je to teško palo.

Ovaj verni navijač morao je da se pomiri sa činjenicom da će prvi put iz fotelje morati da prati meč svog nacionalnog tima.

"Prošlo je 20 godina od kada sam propustio neko gostovanje. Bio sam na 75 mečeva, u Litvaniji pet puta, u Kazahstanu, Farskim ostrvima, Peruu, Meksiku… Francuska 1998. godina bila je vrhunac", kaže Martin i dodaje:

"Gledaću utakmicu kod kuće. To je glupo, bez ljudi sa kojima obično delite te trenutke. Posle nekoliko teških poraza došli smo u priliku da 2020. godinu završimo na spektaularan način, međutim to niko od nas neće videti. To je razočaravajuće. Teško je. Ništa ne može da se poredi kao radovanje, grljenje sa ljudima koje ne poznajete, a sve zbog svoje zemlje".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track