TOLE KARADŽIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR O ORLOVIMA: Šokiran sam igrom i rezultatom!
Foto: Dado Đilas

bez dlake na jeziku

TOLE KARADŽIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR O ORLOVIMA: Šokiran sam igrom i rezultatom!

Fudbal -

Doći će sigurno na red analize u FSS i pitanje rada struke, da je bilo dobro - nije i to se vidi iz rezultata, poručio je bivši prvi čovek srpskog fudbala

Nekadašnji predsednik FSS, Tomislav Karadžić u ekskluzivnom razgovoru za Kurir izneo je svoje viđenje debakla reprezentacije Srbije u finalu baraža za Euro i dao svoja očekivanja po pitanju budućnost i srpskog fudbala.

Priču smo počeli sa utiscima posle meča decenije, koji se pretvorio u tragediju decenije.

- Šokiran sam sa utakmicom i rezultatom. Ta pobeda nam je bila preko potrebna... Iz sportskog ugla naravno, a i sa finansijske strane. Znamo koliko se teško funkcioniše u ovo vreme korone, a sada ostajemo bez značajnih prihoda koje bi dobili od plasmana na Euro - rekao je Karadžić za Kurir.

Šta se desilo sa igrom? Od onih odličnih izdanja protiv Norveške i Turske, do ovoga debakla sada?

- Taman smo milsili da smo napravili dobru reprezentaciju, a onda smo videli ono što niko nije mogao da očekuje. Odigrali smo slabo, ispod naših mogućnosti, a protivnik je prikazao igru iznad svojih mogućnosti. Opet, i takvi imali smo šansu da pobedimo. Mislim da je značaj samog meča uticao na momke. Bila je to neprepoznatljiva ekipa Srbije.

foto: Nemanja Nikolić

Jel mislite da smo onakvi zaslužili da pobedimo Škote?

- Znate kako, nekada igrate slabo, a pobedite. Sve je to sastavni deo igre. Ne mislim da ne bilo nezasluženo da smo pobedili.

Vas su kritikovali svi živi, a za vreme Vaše mandata mi smo imali i rezultate, kako u mlađim kategorija tako i kod seniora. Sada nemamo ni rezulate?

- Ne bih to poredio. Svako vreme nosi svoje rezultate i planove za budućnosti. Ne treba da se vraćemo u prošlost, već da zbijemo redove i gledamo dalje. Igraće se fudbal i dalje. Nemamo ništa od toga da pričamo šta i kako je nekada bilo, hajde da gledamo kako ćemo dalje.

foto: Dado Đilas

Potrebno je videti i odgovornost za ovaj rezultat. Struka tu mora da odgovora, zar ne?

- Napraviće rukovodstvo saveza sasvim sigurno analizu sve učinjenog. Svakako će i pitanje struke i njihovog rada da dođe na red. Da je bilo dobro - nije i to se vidi iz rezultata.

Postavlja se pitanje kakva će da nam bude budućnost fudbala, ako se ovako nastavi? Evo mlada reprezentacija ne može da pobedi Estoniju i Letoniju...

- Potrebno je da se drugačije radi sa mlađim selekcijama. Potpuno smo pali na tom planu, nekada smo bili 2. po rezultatima mlađih kategorija u Evropi. Očito da je struka zatajila. Poznato je da mlađe selekcije treba da vode najbolji, provereni treneri, da budu adekvatno za to nagrađeni i da imaju sigurnost u radu. Tu nema mesta improvizaciji. Postavlja se pitanje kakva će da nam bude seniorska reprezentacija za nekoliko godina, ako vidim rezultate onih koji dolaze - kazuje bivši prvi čovek srpskog fudbala.

foto: Beta Branislav Božić

Kokeza je sve obezbedio: Ne može predsednik FSS da daje golove

A odgovornost rukovodstva FSS?

- Predsednik ne igra fudbal. Nije on mogao da postigne gol. Obezbedio je fudbalerima maksimalne uslove da misle samo na teren, ali su rezultati izostali. Nije se Slaviša štedeo u radu, video sam posle meča koliko mu je teško palo sve što se desilo. Iskreno mi je bilo žao što prolazi kroz ovo.

Kurir sport / M. Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track