TUMBAKOVIĆ BRANI KOLAROVA I PROZIVA MEDIJE: Da je mogao da igra to bi i UČINIO! Priče o penalu nisu korektne! Tadić je povređen!
Foto: Starsport©

konferencija

TUMBAKOVIĆ BRANI KOLAROVA I PROZIVA MEDIJE: Da je mogao da igra to bi i UČINIO! Priče o penalu nisu korektne! Tadić je povređen!

Fudbal -

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković sumirao je utiske nakon poraza od Škotske i neodlaska na Evropsko prvenstvo i najavio utakmicu sa Rusijom u poslednjem kolu Lige Nacija u kojoj su " Orlovi" i dalje bez pobede.

On je odgovarao na brojna pitanja novinara putem "online" konferencije u Staroj Pazovi.

Najpre je govorio o meču protiv Rusije i motivacije " Orlova" nakon neuspeha protiv Škotske i nerešenog rezultata u Budimpešti protiv Mađarske

"Svaki meč je dodatni motiv za svakog od nas, posebno protiv Rusije. Pokušaćemo da ostvarimo dobar rezultat, ali nije samo do nas. Ima i do protivnika. Ruska reprezentacija ima kvalitetne pojedince. Polivalentni su, mogu da iznenade protivnika u svakom smislu", počeo je selektor "Orlova.

Srbija ni posle 20 godina neće videti EURO, aTumbaković nije želeo o krivcima.

"Kada se slegnu utisci, odnosno posle utakmice sa Rusijom, napravićemo detaljnu analizu svega. Tačno ćemo u glavu gađati krivce, ali i izvlačiti pouke za buduće akcije"

Srbiji preti ispadanje u C grupu Lige Nacija

"Nikad nije dobro ispasti. Ako je nešto dobro onda su to lakši protivnici u toj ligi"

Pojasnio je situaciju oko kapitena i zamenika "Orlova" Aleksandra Kolarova i Dušana Tadića koji su napustili reprezentaciju.

"Stvari su vrlo jasne. Posebno mi smeta medijska ujdurma i spinovanje stvari koje nisu proverene. Poznavajući Kolarova, da je postojala najmanja šansa da igra, to bi i učinio. Tu nemam dilemu. Stavljamo ga u situaciju da mora da se pravda posle 92 utakmica. Apsolutno sam na strani Kolarova. Što se tiče Tadića, osetio je povredu posle utakmice u Mađarskoj, ima problem sa zadnjom ložom i to je razlog".

Tumbaković se osvrnuo na spekulacije da je Aleksandar Kolarov odbio da izvede penal protiv Škotske.

"Sjajan je momak, reprezentativac i ličnost. Nije bio u sastavu tog dana i logično je da ne šutira. A to što smo pomislili da bi nam falio njegov penal možda i nije korektno", rekao je Tumbaković i najavio da bi zvao Kolarova i za naredne akcije, iako je velika verovatnoća da će se oprostiti od nacionalnog tima.

Utakmica između Srbije i Rusije igra se u sredu od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić"

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track