NAZIRE SE KOKEZIN NASLEDNIK U FSS: Zvezdan Terzić sad prvi kandidat za predsednika!
Foto: @starsport

Skupština 20. decembra

NAZIRE SE KOKEZIN NASLEDNIK U FSS: Zvezdan Terzić sad prvi kandidat za predsednika!

Fudbal -

Fudbalski savez Srbije gotovo izvesno će dobiti novog predsednika krajem godine, a najveće šanse da nasledi Slavišu Kokezu sada ima Zvezdan Terzić.

Generalni direktor Crvene zvezde i juče je odbijao da priča na ovu temu, a izvor Kurira blizak fudbalskom vrhu u Srbiji govori da je upravo on najbliži povratku u predsedničku fotelju na Terazijama.

foto: Zorana Jevtić

''Verovali smo da imamo kvalitet i da smo zaslužili da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Posebno posle utakmice u Norveškoj. Nažalost, to se nije dogodilo i naravno da se postavlja pitanje odgovornosti. Odgovorni smo svi. Rukovodstvo Saveza, stručni štab, igrači... Sledi kompletna analiza ostvarenih rezultata i učinjenog u minulom periodu. Sastanak Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije je 25. novembra, skupština je zakazana za 20. decembar i tada će biti doneti odluke koje su u najboljem interesu srpskog fudbala. Sledeće godine počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, za koje moramo da budemo spremni. Očigledno spremniji nego što smo bili u kvalifikacijama za Evropski šampionat", izjavio je nedavno Slaviša Kokeza, a preneo sajt FSS.

Zvezdan Terzić već je bio predsednik FSS od januara 2005. do marta 2008, a jednoglasno je izabran na mesto prvog čoveka srpskog saveza koji je posle odvajanja Crne Gore postao najviše fudbalsko telo u državi. Posle raspisane policijske potrage zbog navodnih malverzacija u OFK Beogradu, koje su se kasnije pokazale neosnovane, u martu 2008. je sa nepoznate adrese podneo ostavku, a mesto predsednika FSS preuzeo je Tomislav Karadžić.

ŠTA JE URADIO TERZA U FSS OD 2005. DO 2008.

* Zamenio plave dresove crvenim, što su kasnije prihvatili i ostali sportovi

foto: Printskrin

* Za vreme njegovog mandata mlada reprezentacija zauzela drugo mesto na Evropskom prvenstvu u Holandiji 2007. * Doveo selektora Havijera Klementea, koji je od 22 igrača na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj 2006. zadržao samo četvoricu i potpuno podmladio selekciju * Srbija se nije plasirala na Evropsko prvenstvo 2008, ali je formiran tim koji je kasnije Radomir Antić odveo na Svetsko prvenstvo 2010.

Terzić je danas cenjen u organima UEFA, a posle uspešnih godina u Crvenoj zvezdi, koja je u njegovom direktorskom mandatu dva puta igrala Ligu šampiona, dva puta Ligu Evrope, na putu je da drugi put dočeka proleće u Evropi, nije slučajno prvi kandidat za mesto predsednika srpske kuće fudbala.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track