BURA SE NE STIŠAVA! I DRULOVIĆ OPLEO PO SAVEZU: Srbija bi igrala EURO da sam ostao selektor! Ogrešili su se o Antića, Paunovića...
Foto: Saša Pavlić

BEZ DLAKE NA JEZIKU

BURA SE NE STIŠAVA! I DRULOVIĆ OPLEO PO SAVEZU: Srbija bi igrala EURO da sam ostao selektor! Ogrešili su se o Antića, Paunovića...

Fudbal -

Velika prašina podigla se u fudbalskoj javnosti Srbije nakon neuspeha fudbalera u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo.

Kritike na račun rada FSS-a stižu sa svih strana. Nakon Slavoljuba Muslina oglasio se još jedan bivši selektor Orlova - Ljubinko Drulović.

Drulović je 2013. godine postao šampion Evrope na prvenstvu za igrače do 19 godine. U tom zlatnom timu bili su momci koji danas čine okosnicu reprezentacije - Rajković, Mitrović, Veljković, Milinković-Savić, Gaćinović, Maksimović.

Drulović tvrdi da bi taj tim odveo na EURO još pre četiri godine.

"Ušao sam u istoriju kao neko ko je Srbiji doneo prvu medelju u fudbalu. Iz A tima koji sam vodio na četiri utakmice šestorica su sada reprezentativci. Samo jednu utakmcu sam izgubio, od Brazila. Ubeđen sam da bismo otišli na Evropsko prvenstvo pre četiri godine da sam ostao selektor i da bismo danas imali ozbiljan tim", rekao je za Alo bivši selektor.

Drulović je 2014. godine, nakon odlaska Siniše Mihajlovića, postavljen na mesto selektora. Predvodio je tim na četiri utakmice i zabeležio je dve pobede (Republika Irska i Jamajka), remi sa Panamom i poraz od Brazila (0:1). Čelnici FSS-a nisu bili zadovljni igrom reprezentacije, pa je na njegovo mesto došao Dik Advokat.

"Veliko iskustvo kao igrača i trenere daje mi za pravo da kažem šta mislim. Žao mi je što tada nisam nastavio s poslom. Nažlost, tako su drugi odlučili. Da, ogrešili su se o mene. I ne samo o mene. Ogrešili su se i o Radomira Antića, Veljka Paunovića, Slavoljuba Muslina... Svi se mi borimo za karijeru, ali činjenica je da svako ko je postigao neki uspeh sklonjen je iz nacionalnog tima. To je najveći problem u našem fudbalu", zaključio je Drulović.

Vojvdina je u ovom trenutku prvi pratilac Crvene zvezde, što govori da nas danas (17.30) na Karađorđu očekuje uzbudljiv meč. Nenad Lalatović bi da se približi prvom mestu, Dejan Stanković mora da misli i o Gentu u Ligi Evrope… Kvota na keca je 5,10, na iks 3,60, a na dvojku 1,73. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Vojvodina - Zvezda.

Kurir sport/Alo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track