KORONA NAPALA NIŠLIJE: Dramatična situacija u Radničkom!
Foto: Radnički Niš

desetkovani

KORONA NAPALA NIŠLIJE: Dramatična situacija u Radničkom!

Fudbal -

U taboru niškog Radničkog u prethodnoj prvenstvenoj pauzi situacija sa koronavirusom postala je sve dramatičnija i alarmantnija.

Koronavirus definitivno ne zaobilazi Čair i posle fudbalera Nenada Gavrića, a potom i šefa stručnog štaba Milana Đuričića, testiranjem je utvrđeno da su ovim virusom inficirana još trojica trenera niškog tima.

Iako se u Radničkom poštuju sve predviđene mere epidemiološke zaštite i poštuju sve odluke Republičkog kriznog štaba i pored toga što su početkom prošle sedmice, odnosno prošlog ponedeljka bili negativni na PCR testu, posle još jednog laboratorijskog testiranja, saopšteno je da su na koronu pozitivni i pomoćni treneri Stefan Janković i Vladimir Popić, kao i trener golmana Miroslav Stanković.

Sva trojica odmah su upućena su u karantin, odnosno izolaciju od najmanje 14 dana. Sa fudbalerima Radničkog utakmicu 15. kola Superlige Srbije protiv Inđije pripremali su samo pomoćni treneri Zumbul Mahalbašić i Saša Stojanović. Radnički je poražen u Inđiji sa 1:0, a pomoćni trener Zumbul Mahalbašić je nakon meča apostrofirao koliko je teško pripremati ekipu u ovakvim okolnostima.

-Imali smo dve nedelje da se spremimo za ovaj meč, ali smo to radili bez šefa stručnog štaba i još trojice pomoćnih trenera. Đuričić je trenutno u dvonedeljnom karantinu nakon izlaska iz bolnice. Nije lako raditi bez šefa, a sve je postalo još teže kada su i moje kolege pomoćnici dobili pozitvne testove. Imali smo odličan start, pobedili smo Partizan, a onda su krenuli problemi sa virusom. Najpre jedan od glavnih igrača Gavrić, pa trener, pa pomoćnici… Ko radi u fudbalu zna koliko su veliki ti problemi i koliko je teška situacija u kojoj smo se našli. Moraćemo da napravimo dublju analizu, jer gubimo bodove i sad je alarmantno. Predstoji nam težak period u pokušaju da se vratimo na pobednički kolosek - rekao je Mahalbašić.

Radnički već u sredu gostuje IMT-u u osmini finala Kupa Srbije, a za vikend ga čeka derbi 16. kola Superlige Srbije protiv Vojvodine na Čairu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track