Najnovije vesti

BAHATOST I SAMOVOLJA JEDNOG ČOVEKA! Navijači Vojvodine: Klub je talac Dušana Bajatovića!
Foto: Dragan Kadić

saopštenje

BAHATOST I SAMOVOLJA JEDNOG ČOVEKA! Navijači Vojvodine: Klub je talac Dušana Bajatovića!

Fudbal

Ujedinjeni navijači fudbalskog kluba Vojvodina saopštili su da je situacija u klubu "više nego zabrinjavajuća", jer funkcioniše u vanrednim okolnostima od 8. jula 2020. godine i da je klub "talac jednog čoveka, Dušana Bajatovića".

Dušan Bajatović je Generalni direktor JP Srbijagas koji je ujedno i generalni sponzor FK Vojvodina. Bajatović istovremeno obavlja funkciju i generalnog direktora Vojvodine, a od 8. jula je jedini ovlašćeni zastupnik kluba.

"U više navrata smo ukazivali na neodrživost ove pozicije, odnosno na klasičan sukob interesa u kome se nalazi Dušan Bajatović. Praktično, on je zarobio klub, pretvorio ga je u svog taoca i krajnje bahatim ponašanjem odlučuje o njegovoj sudbini", ocenili su navijači.

Oni smatraju da Bajatović samostalno, bez polaganja računa, odobrava javna sredstva JP Srbijagas i njima nedomaćinski raspolaže na samo sebi svojstven i znan način.

foto: @starsport

"Tako su i napravljeni nepovoljni poslovni aranžmani, u višemilionskim iznosima u evrima, na štetu kluba", navodi se u saopštenju.

Kao navodni primer bahatosti naveli su sporazumni raskid ugovora sa bivšim sportskim direktorom Nikolom Lazetićem, kome je Bajatović isplatio 183.000 evra za premije i osvajanje nacionalnog Kupa.

"Ostaje nejasno zašto je nagradjen i isplaćen Nikola Lazetić za svoj nerad i nepoštovanje kluba, a istovremeno stručni štab i igrači moraju preko sredstava javnog informisanja da traže zaradjene plate i premije. Da li se ovo dogadja slučajno", upitali su navijači.

Kao još jedan navodni primer bahatosti naveli su potpisivanje reprograma dugova sa preduzećem Novi Sad - Gas, što je rezultiralo iznenadnim prekidom u snabdevanju gasom u trening centru "Vujadin Boškov".

"Apelujemo na članove Skupštine FK Vojvodina da preduzmu mere koje su u njihovoj nadležnosti, spreče samovolju Dušana Bajatovića i omoguće funkcionisanje kluba u punom kapacitetu", piše u saopštenju.

Beta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...