ŠOK! KATAI IMA RETKU BOLEST KRVI?! Čekaju se rezultati detaljnih analiza, Deki Stanković ponudio da mu obezbedi lečenje u Italiji!
Foto: @starsport

duže vreme van terena

ŠOK! KATAI IMA RETKU BOLEST KRVI?! Čekaju se rezultati detaljnih analiza, Deki Stanković ponudio da mu obezbedi lečenje u Italiji!

Fudbal -

Fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Katai zbog zdravstvenih problema sa kojima se trenutno suočava od 12. novembra nije odigrao nijednu utakmicu i do proleća se sigurno neće vraćati na teren.

Nakon obaveza u reprezentaciji Katai se osećao loše, njegova krvna slika nije bila dobra. Sjajni veznjak ima problem sa trombocitima i sumnja se da ponovo ima trombocitopeniju, retku bolest krvi koja ga je mučila 2012. godine dok je igrao u Vojvodini i četiri godine kasnije kada je nastupao za španski Alaves.

Lekari se nadaju da će fubaler Zvezde ponovo oporaviti i vratiti fudbalu.

Kataji je krajem prošle sedmice na VMA u Beogradu uradio detaljne analize i čekaju se rezultati istih, prenosi "Informer".

"Kataiju su posle utakmice Srbije sa Škotskom urađene analize krvi i ustanovljen mu je nizak hemoglobin. Zatim je obavio detaljna ispitivanja na VMA i rečeno je da ima neku vrstu anemije. Pošto je ranije patio od trombocitopenije, pretpostavlja se da se taj problem vratio. Jedan od lekara mu je rekao: "Da nisi profesionalni sportista, dali bismo ti lekove i poslali bismo te kući, jer sa tim zdravstvenim problemom ljudi žive normalno pod uslovom da koriste terapiju." Pošto je Katai fudbaler i izložen je velikim fizičkim naporima, lekari su rešeni da do najsitnijih detalja ispitaju o čemu je reč", navodi izvor ovog lista.

Sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela veruje da će se Katai uspešno oporaviti.

"Čekamo da budu gotove analize, pa ćemo znati kakvo je tačno Kataijevo stanje. Uveren sam da će se oporaviti u potpunosti jer je već dva puta izašao iz sličnih problema. Svakako se radujemo momentu kad će opet biti sa nama" poručio je Mrkela.

foto: @starsport

Kada su lekari predložili da as Zvezde obavi detaljne analize, mnogi su ponudili pomoć.

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković odmah je ponudio da mu obezbedi lečenje u Italiji. Međutim, zasad nema potrebe za tim.

Prvi susret sa tromositopenijom

Katai se pre osam godina prvi put suočio sa ovim problemom.

"Posle jedne utakmice nenormalno sam poplaveo i ubrzo je ustanovljeno o čemu je reč. Dve nedelje sam ležao u bolnici, a oporavak je trajao nekoliko meseci. Primao sam terapiju i dobio 10 kilograma viška. Lekari su mi rekli da može da se vrati, a i ne mora. Od tada idem na kontrole svakih šest meseci", rekao je jednom prilikom srpski reprezentativac.

Kurir sport/Informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track