ZAŠTO NISAM PTIČICA DA LETIM DALEKO... Grobari himnom Zemunskog klana Rasti IZA REŠETAKA čestitali rođendan! VIDEO
Foto: Starsport, Marina Lopičić, Shutterstock, Ilustracija

ne zaboravljaju ga

ZAŠTO NISAM PTIČICA DA LETIM DALEKO... Grobari himnom Zemunskog klana Rasti IZA REŠETAKA čestitali rođendan! VIDEO

Fudbal -

Navijači Partizana sa južne tribine čestitali su putem radija rođendan popularnom reperu Stefanu Đuriću Rasti koji se trenutno nalazi iz rešetaka zbog sumnje da je izvršio krivično delo posedovanja i stavljanja u promet opojinih droga.

''Grobari'' su Rasti čestitali rođendan hitom iz '90 godina, a koji je ujedno bio i ''himna'' čuvenog Zemunskog klana.

Reč je o pesmi Bobana Zdravkovića ''eh, što nisam ptičica'', a koju je prepevao folker Marko Bulat na specifičan način, pa je ovaj hit za veoma kratko vreme postao popularan širom prestonice.

Poruku Rasti poslala je navijačka grupa Partizana okupljena pod zastavom ''Principi'', novoformirani odred južne tribine.

- Stvari se rade iz principa, voli te deda - glasio je pozdrav na radiju.

Reperu je rođendan bio 16. novembra, ali se video tek sada pojavio na društvenim mrežama.

Podsetimo, kao bomba je početkom oktobra odjeknula vest da je Đurić uhapšen u centru prestonice, kada je kod njega pronađena veća količina skanka. S njim je tada priveden još jedan mladić kod koga je takođe pronađena određena količina droge. Nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu i Rasti i njegovom prijatelju određen je pritvor od 30 dana zbog mogućnosti ponavljanja krivičnog dela. Ni početkom novembra Rasta nije imao sreće, jer mu je, umesto slobode, produžen pritvor na isti period, zbog čega je ostao u CZ.

foto: ATA Images

Kako se bliži istek i drugog produženja pritvora, Kurir je kontaktirao Više javno tužilaštvo, ali su oni tada saopštili da je Đuriću ponovo produženo zadržavanje. Odluka je doneta 27. novembra, tako da Rasta u pritvoru ostaje do 27. decembra ove godine, a kako su naveli, razlog za ponovno produžavanje je, kao i ranije, mogućnost ponavljanja krivičnog postupka.

Autor: N. I

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track