OTKRIVENO KAKO JE IZBIO NEZAPAMĆEN SKANDAL U LIGI ŠAMPIONA Detalji incidenta koji je ŠOKIRAO SVET, odmah je reagovala i UEFA!
Foto: Profimedia

bruka

OTKRIVENO KAKO JE IZBIO NEZAPAMĆEN SKANDAL U LIGI ŠAMPIONA Detalji incidenta koji je ŠOKIRAO SVET, odmah je reagovala i UEFA!

Fudbal -

Fudbal ne pamti ovakvu bruku!

Utakmica između Pari Sen Žermena i Bašakšehira prekinuta je u prvom poluvermenu zbog sramnog rasističkog ispada četvrtog sudije Sebastijana Kolteskua.

Fudbaleri i članovi stručnog štaba turskog kluba tvrde da je Koltesku na rasnoj osnovi vređao pomoćnog trenera Pjera Veboa.

Naime, slavni Kamerunac je isključen nakon prepirke sa sudijom, a kada je Koltesku pozvao glavnog arbitra meča koristio je reč "CRNAC".

Napadač Bašakšehira Demba Ba burno je reagovao kad je čuo konverzaciju sudija.

"Nikada ne kažem 'ovaj belac', uvak kažeš 'ovaj dečko' Slušaj me! Zašto kada spominješ crnca moraš da kažeš 'ovaj crnac'", besneo je bivši napadač Čelsija.

foto: Profimedia

Revoltirani fudbaleri Bašakšehira rešili su da napuste teren, a odmah nakon skandala reagovala je i UEFA.

"Posle incidenta u koji je bio upleten četvrti sudija meč je privremeno suspendovan. Posle konsultacije sa oba tima odlučeno je da se meč ponovo počne sa drugim četvrtim sudijom. UEFA će detaljno ispitati slučaj i oglasiti se o njemu", navodi se u saopštenju UEFA.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track