STANKOVIĆEV DŽOKER NAPUŠTA MARAKANU OVE ZIME: Turci rešili da pazare u Crvenoj zvezdi, žele visokog univerzalca!
Foto: Starsport©

stiže kod jovančića

STANKOVIĆEV DŽOKER NAPUŠTA MARAKANU OVE ZIME: Turci rešili da pazare u Crvenoj zvezdi, žele visokog univerzalca!

Fudbal -

Aleksa Vukanović velika želja sportskog sektora turskog kluba Rizespor

Aleksa Vukanović imao je sjajnu sezonu u dresu Crvene zvezde. Postao je džoker trenera Dejana Stankovića u evropskim utakmicama. I to nije prošlo nezapaženo.

Kako Kurir saznaje, turski Rizespor ozbiljno je zainteresovan za Aleksu Vukanovića i žele da realizuju transfer tokom zimskog prelaznog roka. Čelnici Rizea zadovoljni su saradnjom sa Crvenom zvezdom. Naime, oni su letos kupili za 400.000 evra Dušana Jovančića, međutim on se kod hrvatskog trenera Stjepana Tomasa nije izborio za startnih 11, pa je do sada upisao samo pet utakmica.

foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Međutim, Aleksa Vukanović bi mogao da bude dobitno rešenje za napad Rizespora, ekipe koja zauzima 15. mesto na tabeli prvenstva Turske i u nastavku je čeka grčevita borba za opstanak u elitnom rangu.

Aleksa Vukanović (28) pokazao se kod Dejana Stankovića kao univerzalan fudbaler, koji bez problema može da pokrije više pozicija. Tako je bio standardan na svom mestu, krilnog napadača, ali je protiv Omonije igrao klasičnog centarfora, a protiv Genta u Belgiji besprekorno je odradio posao levog spoljnjeg. Baš ta polivalentnost dala mu je sjajne preporuke kod skauta stranih klubova.

foto: crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

Aleksa Vukanović kao i prošle zime kada su ga tražili klubovi iz Južna Koreje, Kine,Turske i arapskih zemalja ne želi po svaku cenu u inostranstvo. Jasno je čelnicima Crvene zvezde rekao da postoje finansije ispod kojih ne želi da ide, a sasvim je sigurno i da ga crveno-beli ne bi prodali ispod 500.000 evra, pošto je Napretku plaćen 350.000 evra, uz 10 procenata od naredne prodaje.

Stameni i visoki Hercegovac, rodom iz Gajdobre u Vojvodini, ima čvrst ugovor sa Crvenom zvezdom do 31. decembra 2021. godine, u koju je došao iz kruševačkog Napretka, u januaru 2019. godine.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track