KURIR SAZNAJE! DRAGAN STOJKOVIĆ JE NOVI SELEKTOR SRBIJE? Sve će se znati do kraja ove godine!
Foto: Starsport©

Motiviše ga Mundijal

KURIR SAZNAJE! DRAGAN STOJKOVIĆ JE NOVI SELEKTOR SRBIJE? Sve će se znati do kraja ove godine!

Fudbal -

Jedno od najvećih fudbalskih imena sa ovih prostora nikad bliži preuzimanju kormila reprezentacije u kojoj se proslavio kao kapiten.

Piksija najviše motiviše Mundijal i novi odlazak na Svetsko prvenstvo!

Ni Vladan Milojević, ni Savo Milošević, ni Slaviša Jokanović, ni Veljko Paunović, ni Remon Domek, već - Dragan Stojković!

Legendarni Piksi, gotovo izvesno, biće selektor Srbije u predstojećim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine, nezvanično saznaje Kurir iz više izvora.

Zvaničnih reakcija iz Fudbalskog saveza Srbije, pa i od samog Piksija - nema, ali svi su izgledi da će jedno od najvećih fudbalskih imena sa ovih prostora dobiti novu ulogu u svojoj bogatoj karijeri.

- Ime novog selektora najverovatnije će biti objavljeno do kraja ove kalendarske godine - stoji u saopštenju FSS od pre dva dana, kad je sporazumno razrešen dužnosti Ljubiša Tumbaković.

Piksi se i ranije pominjao kao kandidat za selektora Srbije, me|utim, do realizacije ideje bivših i sadašnjih čelnika Saveza nikada nije došlo. Kako se saznaje, pregovori su sada u završnoj fazi, a Dragana Stojkovića najviše motiviše odlazak na Mundijal.

Nesporno je da Srbija ima odlične fudbalere, zaslužila je konačno i veliko ime u ulozi selektora. A Piksi to svakako jeste.

foto: Starsport©

Ovako je pričao

Mi smo slučaj za posmatranje ako ne odemo na Euro

Piksi je u intervjuu za Kurir uoči baraža za Evropsko prvenstvo dao pravu analizu srpske reprezentacije.

- Mi smo slučaj za posmatranje ako ne odemo na Euro - između ostalog je rekao Stojković, ubeđen kao i 99 odsto nacije da će Srbija ipak eliminisati Škotsku u finalu baraža na Marakani.

Otkrivamo

Veljko tražio i Reding i Srbiju

U iščekivanju novog selektora jedno je sigurno - Slaviša Jokanović i Veljko Paunović odbili su poziv FSS, obojica zbog jakih ugovora sa svojim klubovima. Kako Kurir saznaje iz samog FSS, Veljko Paunović je u razgovoru sa zamenikom predsednika Saveza Markom Pantelićem tražio da bude i trener Redinga i selektor Srbije, na šta je dobio odričan odgovor.

foto: Profimedia

Novi posao

Tumba preuzima Piksijev klub

Ljubiša Tumbaković očito neće dugo čekati novi posao pošto već ima na stolu bogatu ponudu Guangd`oua RF, kluba koji je do pre nekoliko meseci vodio Dragan Stojković Piksi. Tumba je već radio u Kini, gde je 2008. osvojio čak titulu sa Šandongom. Ova rokada kao da nije slučajna.

foto: EPA/YURI KOCHETKOV

Kandidati

Miloje i Savo rezervna opcija

FSS uporedo pregovara s nekoliko kandidata. A ukoliko se, ipak, izjalove pregovori s Piksijem, prve sledeće opcije su Vladan Milojević i Savo Milošević. Miloje ima prednost kao trener koji je tri godine zaredom uvodio Zvezdu u Ligu šampiona i Ligu Evrope.

foto: Starsport©

Goran Anđelković / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track