ŽIGIĆ PRED VOJVOĐANSKI DERBI SA VOJVODINOM: Vreme je da kenemo u žetvu bodova protiv 3 najjača kluba u Srbiji!
Foto: Kurir

konferencija

ŽIGIĆ PRED VOJVOĐANSKI DERBI SA VOJVODINOM: Vreme je da kenemo u žetvu bodova protiv 3 najjača kluba u Srbiji!

Fudbal -

U četvrtak od 16,00 časova dva novosadska Superligaša Vojvodina i Proleter u gradskom derbiju zatvoriće upešnu jesenju polusezonu. Vojvodina će pokušati da novom pobedom overi treću poziciju dok će mlađi superligaš Proleter povoljnim rezultatom zadržati visoko 4 mesto. Besedu pred derbi sa Vojvodinom strateg Proletera Branko Žigić započeo je sećanjem na preminulog trenera TSC Zoltana Saboa koji je veliki pečat ostavio na klupi Proletera.

- Nažalost konferenciju moram otvoriti tužnim tonom . Jutros nas je zadesila tužna vest. Zoltan Sabo je preminuo. Bio je stvarno dobar čovek i u ime fudbalskog kluba kome je kao trener mnogo dao i u svoje lično ime izjavljujem iskreno saučešće porodici Sabo. Za njega me vežu lepe uspomene jer sam sa njim igrao još davnih dana fudbal u Cementu iz Bočina, posle toga Sabo je bio najveći „krivac“ što me je ubacio u trenerske vode, prvi šef stručnog štaba . Nekako smo svi još u šoku sa knedlom u grlu prozborio je Žigić.

O utakmici sa Vojvodinom razmišlja sa puno motiva.

- Gradski derbi dolazi u nezgodno vreme obzirom da su igrači već jednim delom dosta potrošeni i emotivno ispražnjeni, ali s apuno samopouzdanja dočekuju utakmicu sa komšijama .Minimalnom ali zasluženom pobedom sa Inđijom nismo rekli zbogom polusezoni. Želimo protiv dobre snažne Vojvodine koja je blagi favorit što tabela i pokazuje , nalaze se stepenicu više ulaze sa većom dozom samopouzdanja jer su u tri utakmice ostvarili isto toliko pobeda. Mi smo na strani izgledali ne baš preterano lepo ,ali se nadamo da je došlo vreme da protiv tri naša najbolja kluba ostvarimo povoljn rezultat. Protiv Crvene zvezde smo izgubili minimalnim rezultatom, od Partizana poraženi golom u nadoknadi vremena, a u kupu sa Vojvodinom ostavili smo dobar utisak, igrali sa nešto izmenjenim mladim sastavom koji se nije obrukao. Vojvodini ćemo pružiti naJjači otpor i mislim da je vreme da krenemo u žetvu bodova protiv tri naša najbolja tima - istakao je Žigić

Utakmica sa Vojvodinom poprimiće i humani karakter .I mlađi novosadski superligaš pridružio se humanoj akciji za prikupljanje novčanih sredstava za lečenje malog Olivera Paj Gajodija koji boluje od smrtonosne spinalne mišićne atrofije.

- Uvek je gradski derbi privlačio veliku pažnju ljubitelja fudbala pa i sada pred ovaj meč obzirom na visoke pozicije da dočaraju pravu atmosferu koja daje dodatnu snagu fudbalerima Nažalost derbiju zbog trenutne situacije izazvane Kovidom 19 neće moći da prisustvuju. Ovim putem molim sve ljubitelje fudbala iz Novog Sada i šire da putem telefona kupe ulaznice i pomognu humanitarnu akcijuza malog Olivera, da pošalju poruku 848 na 3030 daju nadu za srećniju budućnost . verujem da će poruka biti mnogo jer svakako sva obolela deca pa i Oliver zaslužuju ovaj mali gest podrške. Zato meč pratite na Arena sport klubu, a pritom uzmite telefon i i pošaljite poruku 848 na 3030 i ulepšajte i dajte nadu da se na kraju bitke svi na kraju radujemo.

Kruri sprot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track