PARTIZAN ZAVRŠIO 2020. GODINU NA PERFEKTAN NAČIN: Crno-beli ubedljivo savladali Mladost i stigli do šeste vezane pobede VIDEO
Foto: @starsport

19. KOLO SLS

PARTIZAN ZAVRŠIO 2020. GODINU NA PERFEKTAN NAČIN: Crno-beli ubedljivo savladali Mladost i stigli do šeste vezane pobede VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Partizana završili su kalendarsku 2020. godinu trijumfom nad ekipom Mladosti iz Lučana sa 4:0 (2:0) u okviru 19. kola Super lige Srbije.

Crno-beli su slavili golovima Takume Asana (25), Bibrasa Natha (42), Ivana Obradovića (59) i Lazara Markovića (82).

Partizan je jesenji deo prvenstva završio na drugoj poziciji sa 44 boda.

Tim Aleksandra Stanojevića je vezao šestu uzastopnu pobedu, a u tim utakmicama je primio samo jedan gol.

Partizan je uoči ovog kola imao devet bodova zaostatka za Crvenom zvezdom. Ako je za utehu crno-belima, kalendarsku 2020. godinu su završili bez poraza na svom terenu, što su uspeli samo šest puta za 75 godina.

TOK MEČA

2. POLUVREME

88. minut - Prečka Miloša Jojića. Šutirao je iskusni prvotimac sa 15-tak metara, ali je okvir gola zaustavio novo slavlje crno-belih.

84. minut - GOOOL! Lazar Marković je strelac! Kapiten crno-belih je postigao ukupno četiri gola u prvenstvu, a na drugoj uzastopnoj utakmici se upisao u listu strelaca. Marković je dobio upotrebljivu loptu od Štulića, prevario kapitena gostiju Miloševića i zatresao mrežu Zečevića.

72. minut - Još jedna izmena u Mladosti. Umesto Lazara Jovanovića u igri je Lazar Babić.

68. minut - Trostruka izmena u Partizanu, ulaze tri bonus igrača. Ulaze Lazar Pavlović, Nemanja Jović i Nikola Štulić. Izlaze Filip Holender, Sejduba Suma i Bibras Natho. Postoji mogućnost da Suma napusti Humsku i pitanje je da li je upravo odigrao poslednje minute u crno-belom dresu.

65. minut - Dvostruka izmena u Mladosti. Trener Nenad Milovanović je izveo iz igre Obioru Oditu, a šansu pružio Nemanji Kosu, takođe je umesto Baha u igri Stanisavljević.

61. minut - Dvostruka izmena u Partizanu. Ulaze Miloš Jojić i Lazar Marković, a izlaze Filip Stevanović i Takuma Asano.

59. minut - GOOOL! Ivan Obradović! Sejduba Suma je drugi put na utakmici asistirao strelcu. Ovog puta se upisao Ivan Obradović kome nije bilo teško sa desetak metara da savlada Zečevića.

51. minut - Okušao je šut Filip Stevanović, ušao je u šesnaesterac i iskosa sa leve strane šutirao, ali Zečević je siguran.

46. minut - Izmena u ekipi Mladosti, umesto Krajišnika u igri je Radivojević.

1. POLUVREME

44. minut - Vujačić je prvi fudbaler Partizana koji se našao u beležnici sudije Mitića.

42. minut - GOOOL! Natho je iz penala duplirao vođstvo Partizana! Golu crno-belih prethodila je akcija Sume posle koje su domaći fudbaleri tražili penal zbog igranja rukom. Akcija je nastavljena, ali je ubrzo fauliran Šćekić. Natho je izveo slobodan udarac, a Vujačić je bez lopte oboren u šesnaestercu Mladosti. Sudija Milan Mitić nije imao dilemu, pokazao je na belu tačku, a pri tom pokazao i žuti karton Krajišniku.

37. minut - Mladost opasnija u ovim trenucima. Lučanci su izveli još jedan korner, a zatim imali i skraćeni korner posle kog je Popović morao da izađe i boksuje loptu.

28. minut - Opasnost pred golom Partizana, prvi korner za Mladost. Ostojić je blokirao šut Jovanovića. Posle kornera pokušao je Regis, ali nije bilo veće opasnosti po gol crno-belih.

25. minut - GOOOL! Asano je strelac. Asano i Suma su kombinovali na sredini terena, a zatim je Suma lansirao Asana po desnoj strani. Japanac je ušao u šesnaesterac, šutirao u suprotni ugao, a lopta se od stative odbila u mrežu.

20. minut - Prvi žuti karton na utakmici, zaradio ga je fudbale Mladosti Miloš Šatara.

17. minut - Partizan ima inicijativu, kruži oko šesnaesterca gostiju, ali nema izglednijih prilika. Suma je u ovom minutu prošao dvojicu igrača Mladosti, ali je zatim izašao sa loptom u gol aut.

9. minut - Asano je pogodio prečku iz voleja! Sjajna akcija crno-belih posle slobodnog udarca koji je izveo Natho.

Uoči utakmice je prethodio minut ćutanja za Zoltana Saba.

Samo sat vremena pred start utakmice Partizan je dobio lošu vest. Štoper Svetozar Marković je dobio povišenu temperaturu, pa je trener Aleksandar Stanojević morao da menja sastav. Problem je predstavljala činjenica da je Marković bio jedan od dvojice predviđenih bonus igrača. Umesto Markovića u tim je morao Ostojić, a kao drugi bonus igrač golman Popović umesto Stojkovića.

Partizan, Mladost, stadion, JNA, Humska
foto: Printskrin

SASTAVI

PARTIZAN: Popović – Banjak, Ostojić, Vujačić, Obradović – Šćekić, Natho – Asano, Suma, F. Stevanović – Holender. Trener: Aleksandar Stanojević.

MLADOST: Zečević – P. Jovanović, Mićević, Šatara, I. Milošević – Žunjić, Krajišnik, Regis, Marković, L. Jovanović - Odita. Trener: Nenad Milovanović.

Svi mečevi Superlige Srbije počeće minutom ćutanja u znak žalosti zbog smrti trenera TSC-a Zoltana Saba koji je preminuo iznenada u utorak u 49. godini života.

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da će predstojeća utakmica sa ekipom Mladosti biti teška, ali da želi da nastavi pobednički niz.

’"Kadrovska situacija dobra, neću moći da Računam na Bajbeka i Miljkovića koji još ima temperaturu i nije spreman za utakmicu. Ostali su svi spremni. Poslednja utakmica, očekujem tešku utakmicu u svakom smislu, jer su igrači već u svojim glavama "otputovali". Voleo bih da nastavimo dobar niz. Sve zavisi od epiloga ove utakmice, od toga će zavisiti i prelazni rok. Nama je svaka utakmica jednako važna. Oni imaju iskusnog trenera i prepoznatljiv stil. Mi ćemo probati na naš način da ih pobedimo. Čvrsti su, teško je igrati protiv njih", smatra Stanojević.

Aleksandar Stanojević, Partizan
foto: Starsport©

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track