CRVENA ZVEZDA U ČETVRTFINALU KUPA POSLE MUČENJA NA BANJICI: Crveno-beli rano primili gol, preokrenuli, pa se spasavali VIDEO
Foto: @starsport

KUP SRBIJE

CRVENA ZVEZDA U ČETVRTFINALU KUPA POSLE MUČENJA NA BANJICI: Crveno-beli rano primili gol, preokrenuli, pa se spasavali VIDEO

Fudbal -
1 / 4 Foto: @starsport

Fudbaleri Crvene zvezde poslednji su učesnici četvrtfinala Kupa Srbije pošto su na Banjici savladali Rad rezultatom 2:1 (1:1).

Rad je poveo sjajnim golom Pavla Radunovića u 4. minutu. Fudbaler Rada je sa oko 18 metara poslao neodbranjiv projektil pod prečku.

Nije se dugo čekalo na izjednačenje. Spiridonović je po zemlji uputio šut sa oko 20 metara, ona je nezgodno odskočila i pored stative završila u golu Rada.

Pobedu gostima je doneo Nikola Krstović u 60. minutu. Prethodio je sjajan prodor Radulovića po levoj strani i idealan pas u sredinu.

Crveno-beli su se tako pridružili ekipama IMT, Voždovac, Partizan, Vojvodina, Spartak, Radnik i TSC. Četvrtfinala su na programu 10. marta naredne godine.

Bila je ovo poslednja takmičarka utakmica Rada i Crvene zvezde u polusezoni.

Crveno-beli su plasmanom u četvrtfinale kupa završili skoro pa savršenu jesen u kojoj su stekli devet bodova prednosti u prvenstvu i obezbedili šesnaestinu finala u Ligi Evrope.

TOK MEČA

90. minut - Sudija Šegrt je produžio utakmicu za tri minuta, a domaćini su besni zbog toga jer smatraju da je morao još koji minut da se doda.

90. minut - Trifunović iz Rada je dobio žuti karton.

86. minut - Rad je izveo četiri uzastopna kornera, na kraju je dosuđen faul u napadu nad Boaćijem.

85. minut - Popović je čudesnom intervencijom spasao Zvezdu! Ciger je prošao po desnoj strani dvojicu fudbalera Zvezde, ubacio u sredinu gde je Saša Jovanović atraktivnim potezom petom pokušao da matira Zvezdu. Popović je uspešno intervenisao.

84. minut - Izmena u Zvezdi, umesto Spiridonovića u igri je Aleksa Vukanović.

79. minut - Dvostruka izmena u Radu, umesto Tučevića i Ilića u igri su Tanović i Radivojević.

78. minut - Spiridonović je pogodio stativu. Zvezdin veznjak je vukao loptu po levoj strani, ušao u sredinu i pogodio stativu u daljem uglu.

72. minut - Stojsavljević je pogodio prečku! Pogrešili su defanzivci Zvezde posle kornera, golman Popović je proleteo u prazno, ali je okvir gola sačuvao crveno-bele.

69. minut - Dvostruka izmena u Radu. Umesto Gazivode i Riznića u igri su Trifunović i Damjanović.

67. minut - Velika prilika za Gajića, došao je u dobru šansu iskosa po desnoj strani, ali je šutirao preko gola sa 15-tak metara.

64. minut - Dvostruka izmena u Zvezdi, Milan Gajić i Milan Ivanić u igri umesto Simića i Nikolića.

62. minut - Žuti karton za Vanju Ilića iz Rada zbog prigovora.

60. minut - GOOOL! Nikola Krstović je sa nekoliko metara matirao Markovića. Prethodno je Radulović odlično prošao po levoj strani i idealno poslao loptu u sredinu gde se našao Krstović!

57. minut - Izmena u Radu, umesto Miličkovića u igri je Đorić.

56. minut - Žuti karton za Cigera zbog starta sa leđa na Krstoviću.

51. minut - Velika šansa za Rad, Tučević je bio sam na drugoj stativi posle centaršuta, ali je njegov šut glavom otišao pored gola.

51. minut - Eraković je pokušao glavom da zatrese mrežu Rada, lopta je otišla preko gola.

46. minut - Dvostruka izmena u Zvezdi. Umesto Degeneka i Pavkova u igri su Radovan Pankov i Nikola Krstović.

45. minut - Žuti karton za fudbalera Rada Miloša Miličkovića zbog povlačenja s leđa.

43. minut - Velika prilika za Rad. Degenek je kiksirao, Gazivoda je ušao u šesnaesterac iskosa sa desne strane, ali je njegov šut završio u korneru.

39. minut - Velika prilika za Ričmonda Boaćija. Posle centaršuta je šutirao glavom sa 7-8 metara, a lopta je prošla pored stative.

38. minut - Žuti karton za Milana Pavkova. U skoku je rukom zakačio jednog od fudbalera Rada.

36. minut - Spiridonović je ponovo iz prekida pokušao. Šutirao je sa oko 25 metara, ali je lopta prošla tik iznad prečke.

34. minut - Velika prilika za Veljka Simića, posle dodavanja Gobeljića je ušao u šesnaesterac, mogao da šutira, ali je odlučio da zavrne loptu u sredinu.

31. minut - Šansa za Rad. Posle kornera je bilo opasno pred golom Zvezde, ali je Eraković uspeo da otkloni opasnost na metar-dva od gol crte.

23. minut - Spiridonović je ponovo bio u prilici. Izveo je sjajno slobodan udarac sa oko 17 metara, lopta je išla pod prečku, ali je Dušan Marković uspeo da je izbaci u korner.

17. minut - GOOOL! Spiridonović je doneo izjednačenje! Šutirao je sa oko 20 metara, lopta je nezgodno odskočila i pored stative i golmana Markovića ušla u gol Rada.

12. minut - Crvena zvezda je izvela dva uzastopna kornera, ali nije bilo opasnosti po gol Rada.

4. minut - GOOOL! Domaćin vodi golom Radunovića! Sjajan udarac Pavla Radunovića sa oko 18 metara. Pravi projektil, golman Zvezde Zoran Popović je bio nemoćan.

1. minut: Zvezda od samog starta u naletu. Građevinari su se snašli u odbrani i udarac Veljka Simića je izblokiran

13.30 - Meč je počeo!

Biće to ujedno i poslednji meč srpskog šampiona u 2020. godini koju je Zvezda završila sa +9 u odnosnu na Partizan u Superligi, kao i obezbeđenom noakut fazom Lige Evrope.

Utakmica na Banjici na programu je od 13.30 sati, a tok meča možete pratiti uživo na našem sajtu.

Ranije su se u osminu finala plasirali IMT, Voždovac, Partizan, Vojvodina, Spartak, Radnik i TSC. Četvrtfinala su na programu 10. marta naredne godine.

RAD - CRVENA ZVEZDA

Sudija: Jovan Šegrt

SASTAVI

Rad (4-2-3-1): Marković –Tučević, Ciger, Stojsavljević, Miličković – Riznić, Busnić -Ilić, Gazivoda, Jovanović – Radunović

Crvena zvezda (3-5-2): Popović – Gobeljić, Eraković, Degenek - Spiridonović, Sanogo, Radulović, Nikolić, Simić – Boaći, Pavkov.

Ekipe koje su već obezbedile prolaz među osam najboljih su: Partizan, Vojvodina, Voždovac, IMT, Spartak, Radnik i TSC.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track