STEVANOVIĆ NAPUŠTA NAPREDAK? Šok u Kruševcu, trener koji je preporodio "čarapane" odlazi iz kluba!
Foto: Fk.Napredak

SUPERLIGA

STEVANOVIĆ NAPUŠTA NAPREDAK? Šok u Kruševcu, trener koji je preporodio "čarapane" odlazi iz kluba!

Fudbal -

U Kruševcu je kao bomba odjeknula nezvanična vest da je Goran Stevanović Plavi, šef Stručnog štaba FK “Napredak”, odlučio da digne sidro i napusti klub.

U grad pod Bagdalom on je došao u 11. kolu Linglong Super lige Srbije i napravio pravo fudbalsko čudo sa istim igračima koji su bili u samom dnu superligaškog karavana. U devet narednih kola “Napredak”je osvojio 13 bodova i na kraju jesenje sezone sa 18 bodova zauzeo 15. mesto, tri boda manje od Novog Pazara i Javora koji su na bezbednim pozicijama.

Od strane publike i stručne javnosti Stevanović je označen kao najznačajniji čovek za preporod u igri “Napretka” i za ostvareni bodovni saldo. Brojne pohvale na račun ovog nekadašnjeg uspešnog fudbalera i trenera imale su široki odjek, pa su počele da stižu poslovne ponude za novi angažman u zemlji i inostranstvu.

Za sada nema zvaničnih izjava o rastanku od nijedne strane, a tokom vikenda i velike krsne slave Nikoljdana nije moguće dobiti podrobnije informacije. U toku naredne nedelje uslediće razgovor dosadašnjeg trenera i Uprave “Napretka” i verovatno sporazumni raskid ugovora.

Goran Stevanović je ponikao u “Partizanu”, gde je nastupao za sve kategorije, od pionira do seniora i bio državni reprezentativac u svim selekcijama.

Posle beogradskih „crno belih” igrao je u Španiji, Portugaliji i Grčkoj, a kao trener se okušao u svom matičnom klubu, zatim u Čukaričkom i Železniku, a bio je i član Stručnog štaba reprezentacije SCG i selektor Gane i Omana, kao i trener u Grčkoj i Kini.

Kao prvi pomoćnik Ilije Petkovića izuzetno je zaslužan za uspeh selekcije naše zemlje u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj 2006. godine

Ž. M. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track