MARADONA KAO LENJIN!  Slavni fudbaler će završiti onako kako je ŽELEO: Navijači će biti ODUŠEVLJENI! El Pibe postaje VEČAN!
Foto: Profimedia

POSLEDNJA ŽELJA VELIKOG DIJEGA

MARADONA KAO LENJIN! Slavni fudbaler će završiti onako kako je ŽELEO: Navijači će biti ODUŠEVLJENI! El Pibe postaje VEČAN!

Fudbal -

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona imao je želju da nakon smrti njegovo telo bude javno izloženo.

Ta priča je nepunih mesec dana nakon njegove smrti ponovo aktuelizovana,

Maradona je sahranjen u blizini Buenos Ajresa i povela se priča o iskopavanju i balzamovanju.

Čuveni " El Pibe" je za života sastavio pismo advokatu Matijasu Morli u kom je naglasio kako želi priznanje koje je dobio i Vladimir Lenjin.

Naime telo čuvenog sovjetskog lidera izloženo je od 1924. na Crvenom trgu, a tako nešto zatražio je i Dijego od svog advokata.

"Nakon što sam dugo razmatrao, želim da nakon smrti moje telo bude balzamovano i izloženo u spomen muzeju, okruženo mojim najvećim trofejima, ličnim predmetima i dragim uspomenama, kako bi ljudi nastavili da primaju mit", napisao je Maradona u pismu zavedenom 13. oktobra.

Dijego Maradona
foto: Profimedia

Advokat Mario Baudri koji je zastupao poslednju Maradoninu partnerku Veroniku Ohedu, govorio je o ideji da se telo legende iskopa na groblju "Bela Vista"

"Plan je da se negde stvori mauzolej za posetu navijača. Bilo je to nešto o čemu je Dijego pričao sa svojom braćom. Imamo ozbiljan predlog, konkretan i sa pokrivenim troškovima, ali bi na kraju to trebalo da bude odgovornost Fudbalskog saveza Argentine", objasnio je advokat

Maradonini fanovi širom sveta biće definitivno oduševljeni, ali pitanje kako će porodica reagovati na ovu ideju i da li će ispuniti želju preminule legende svetskog fudbala.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track