KAMARA I KOITA UZIMALI LEKOVE PROTIV VISINSKE BOLESTI?! Dvojica fudbalera Salcburga pali na doping testu
Foto: Profimedia

DOPING SKANDAL

KAMARA I KOITA UZIMALI LEKOVE PROTIV VISINSKE BOLESTI?! Dvojica fudbalera Salcburga pali na doping testu

Fudbal -

Fudbalski klub Salcburg saopštio je da su dvojica njegovih fudbalera pali na doping testu, posle boravka i obaveza u reprezentaciji Malija.

Kako je saopštio klub, vezni fudbaler Mohamed Kamara i napadač Seku Koita naveli su da su da su uzeli lekove protiv visinske bolesti uoči utakmice na gostovanju protiv Namibije 17. novembra, u kvalifikacijama za Kup afričkih nacija.

Na testiranju Evropske fudbalske unije (Uefa) 22. novembra, uoči utakmice sa Bajernom iz Minhena u Ligi šampiona, Kamara i Koita su bili pozitivni.

Salcburg nije naveo o kojoj supstanci je reč, već da se radi o "ključnom sastojku" u lekovima za visinsku bolest koje su igrači navodno dobili.

Austrijski klub podržao je svoje fudbalere i želi da otkrije šta se dogodilo za vreme njihovog boravka u reprezentaciji.

"Mi smo veoma ponosni kada naše igrače pozovu njihove reprezentacije. Za celokupnu medjunarodnu utakmicu morate očekivati da će medicinski rad biti po medjunarodnim standarima, sa lekarima koji su upoznati sa pravilima", naveo je generalni menadžer Salcburga Štefan Rajter.

Kamara i Koita su redovno igrali za Salcburg otkako su dobili pozitivne rezultate na testiranju.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track