RADNIČKI IZ NIŠA OGORČEN NA FSS ZBOG RASPODELE PARA: Pitaju po kom je kriterijumu nepravilno podeljeno 4.000.000 evra!
Foto: Starsport©

oštra reakcija

RADNIČKI IZ NIŠA OGORČEN NA FSS ZBOG RASPODELE PARA: Pitaju po kom je kriterijumu nepravilno podeljeno 4.000.000 evra!

Fudbal -

U javnost su procureli iznosi sredstava - TSC (500.000 evra), Javor (290.000), Spartak (220.000), Radnik (200.000), Bačka (200.000), Napredak (200.000), Radnički (120.000), Mladost Lučani (40.000)...

Odluka FS Srbije da iznos od 4.000.000 evra dobijen od Fonda solidarnosti UEFA, koja su pre svega Crvena zvezda, a onda i Partizan zaradili prošle sezone u evropskim takmičenjima, ne podeli na ravnopravne delove izazvala je žestoku reakciju Radničkog iz Niša, piše Sportski žurnal.

Klub sa Čaira poslao je pismo Slaviši Kokezi, predsedniku FSS i Jovanu Šurbatoviću, generalnom sekretaru, sa zahtevom da javno objave kriterijume na osnovu kojih je vršena raspodela strogo namenski dobijenih sredstava za potrebe razvoja omladinskog fudbala u Srbiji.

Radnički Niš, pripreme
foto: Radnički Niš

U javnost su procureli iznosi sredstava - TSC (500.000 evra), Javor (290.000), Spartak (220.000), Radnik (200.000), Bačka (200.000), Napredak (200.000), Radnički (120.000), Mladost Lučani (40.000)... Zvezda i Partizan nisu primili ni dinara, iako su crveno-beli doneli većinski iznos, tačnije 3.500.000 evra.

Pismo prenosimo u celosti:

" Uvidom u spisak klubova koji su dobili novčana sredstva, nismo mogli da zaključimo kojim se to kriterijumima rukovodio FSS kad je dodeljivao ova novčana sredstva.

Može se zaključiti da je opredeljujuće prilikom donošenja odluke kod članova IO FSS, bilo članstvo u ovom organu. Nesporna je činjenica da su najznačajnija sredstva upravo dobili klubovi iz kojih potiču ili koji podržavaju aktuelni članovi Izvršnog odbora.

Radnički Niš
foto: FK Radnički Niš

U prilog ovakvoj pretpostavci ide činjenica da se Radnički, čije je sedište u Nišu, drugom gradu po veličini u Srbiji, sa Omladinskom školom od preko 780 članova po čemu je treća u državi, do sada nije dobila nikakvu pomoć, iako je FSS dobro poznato da ovoliki broj naših članova radi i živi u gotovo nemogućim uslovima.

Radnički nije dobio u raspodeli prethodnih godina veštački teren, niti ima pomoćni teren na kome može adekvatno da se radi, niti ima travnati teren na kome može da odigra svoje utakmice. Jedna od najbrojnijih omladinskih škola u Srbiji nema ni svlačionice u kojima njeni polaznici mogu da se presvuku, istuširaju o obave druge potrebe.

Radnički Niš
foto: FK Radnički Niš

Imajući sve ovo u vidu, Radnički ne može da veruje da klubovi koji nemaju omladinske i kadetske selekcije i ne takmiče se u Super ligi dobijaju sredstva, a naš klub iako učesnik Omladinske i Kadetske lige Srbije, nema prioritet prilikom raspodele novčanih sredstava od FSS.

Ovim sredstvima poboljšali bismo i napravili minimalne uslove za rad kako bi deca iz škole mogla da se zadrže u Nišu, kao najvećem gradu na jugoistoku Srbije. Ovo predstavlja interes ne samo za Radnički, već uopšte za srpski fudbal. Da li ovde postoji namera da se talentovana deca iz Niša i ovog dela zemlje na ovaj način usmeravaju da dolaze u Beograd kako bi obezbedili sebi dalji napredak?

Dejan Propadalo
foto: FK Radnički NIš

Nadamo se da će ovaj naš apel uroditi plodom i da će organi FSS preispitati odluku o raspodeli novčanih sredstava namenjenih razvoju omladinskih škola i da će naš klub biti objektivno sagledan u skladu sa značajem, veličinom i potrebama omladinske škole” – istaknuto je u saopštenju Radničkog potpisanom od Dejana Propadala, generalnog direktora Nišlija."

A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track