KAKAV ŠOK ZA DELIJE PRED NOVU GODINU! Italijani javljaju: Dejan Stanković se sigurno vraća u Italiju!
Foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

au

KAKAV ŠOK ZA DELIJE PRED NOVU GODINU! Italijani javljaju: Dejan Stanković se sigurno vraća u Italiju!

Fudbal -

Italijanski fudbalski skaut Paolo Đreati analizirao je Crvenu zvezdu u razgovoru za "Tutomerkato."

Povod za to bio je okršaj crveno-belih sa ekipom Milana u 1/16 finala Lige Evrope. Italijan se dotakao i Dejana Stankovića, kao i igrača Zvezde koji bi mogli da napuste klub u januaru.

Zanimljivo, pomenuti Đreati smatra da ne bi bilo iznenađenmje ukoliko bi Zvezda izbacila Milan i prošla u osminu finala.

- Crvena zvezda ima potencijal i mogućnost da dovede Milan u vrlo neugodnu situaciju kroz dvomeč. Ne bih se iznenadio ukoliko bi prošao tim iz Beograda. Moj optimizam se bazira na pažljivom posmatranju rasta tima koji predvodi Stanković - rekao je Đreati i dodao:

- Uspeo je da u Crvenu zvezdu implementira evropski mentalitet. Poseban akcenat je stavio na brzu tranziciju. Veoma je fleksibilan, menjao je tokom jeseni formaciju, igrao sa tri ili četiri igrača u defanzivnoj liniji. Po mom mišljenju moći će da se vrati u Italiju kao trener nakon što je Crvenoj zvezdi vratio staru slavu.

Dejan Stanković, Crvena zvezda
foto: Starsport©

Naravno, bilo je priče i o Marakani koja će 18. februara ugostiti Rosonere.

- Zvezdin stadion je mitski. Sa navijačima postaje nešto jedinstveno. Predstavlja veliku prednost za igrače Crvene zvezde i nadam se da će se situacija sa korona virusom stabilizovati i da će navijači imati priliku da budu na tribinama.

Izdvojio je Italijan i igrače koji su velika pretnja, ali i one koji bi mogli da napuste klub.

Crvena zvezda
foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

- Kroz istoriju smo naučili da je Zveda rasadnik šampiona. Iz poslednje generacije bih istakao Radulovića, veznog fudbalera rođenog 2002. godine ofanzivnih karakteristika. Levonog je, a može da igra u sredini i po boku. Smatram da će on već u januaru da bude prodat.

- Čak i Nikolić iz generacije 1999. ima velike izglede da promeni sredinu, a još jedan zanimljiv igrač iz te klase je Petrović. U pitanju je centralni vezni fudbaler koji je odličan u kreiranju napada, ali i defanzivi. Po njihovom odlasku u prvi plan će izbiti Gavrić, fudbaler koji može da igra na oba krila, sjajnih ofanzivnih karakteristika i tehničkih kvaliteta. Na kraju bih istakao Erakovića, štopera koji je vrlo dobar u markaciji - rekao je Đreati za kraj.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track