ZVEZDA SRUŠILA BARSU: Bora Kostić PRESUDIO španskom velikanu u majstorici prestižnog takmičenja! VIDEO
Foto: Fk. Crvena zvezda

NA DANAŠNJI DAN

ZVEZDA SRUŠILA BARSU: Bora Kostić PRESUDIO španskom velikanu u majstorici prestižnog takmičenja! VIDEO

Fudbal -

Crvena zvezda je 2. januara 1963. godine u trećoj odlučujućoj utakmici Kupa sajamskih gradova za ulazak u četvrtfinale savladala ekipu Barselone na neutralnom terenu u Nici rezultatom 1:0, a jedini gol na meču postigao je Borivoje Kostić u 72. minutu meča iz jedanaesterca.

Crvena zvezda u svojoj istoriji je zabeležila mnoge velike pobede u Evropi. Padali su velikani evropskog fudbala, a tog 2. januara 1963. godine u trećoj, odlučujućoj utakmici Kupa sajamskih gradova pobeđena je Barselona.

U prvom meču osmine finala u Beogradu Zvezda je savladala Barselonu rezultatom 3:2, a prva dva gola postigli su Spasoje Samardžić i Josip Skoblar, dok je treći pogodak delo Radivoja Ognjanovića. U revanšu je Barselona slavila 1:0, a po tadašnjim pravilima, bilo je neophodno da se odigra i treća utakmica na neutralnom terenu.

Domaćin je bio francuski grad Nica, a crveno-beli su zasluženo odneli pobedu. Imali su veliki broj prilika, pogotovo u nastavku igre, a pitanje trijumfa rešio je Borivoje Kostić golom u 72. minutu meča sa bele tačke. On je kao najbolji igrač utakmice dobio na poklon sat.

Crvena zvezda je u Nici nastupila u sastavu: Mirko Stojanović, Novak Tomić, Tomislav Milićević, Luka Malešev, Milan Čop, Vladimir Popović, Jovan Anđelković, Sreten Đurica, Zoran Prljinčević, Vojislav Melić, Borivoje Kostić.

Trener je bio Milorad Pavić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track