JOVIĆU, SLUŠAJ ZIDANA, ILI ĆE BOLETI PO DŽEPU! Francuz zaveo ČELIČNU disciplinu u Realu: Evo koja su PRAVILA PONAŠANJA u Madridu!
Foto: Profimedia

nema šale

JOVIĆU, SLUŠAJ ZIDANA, ILI ĆE BOLETI PO DŽEPU! Francuz zaveo ČELIČNU disciplinu u Realu: Evo koja su PRAVILA PONAŠANJA u Madridu!

Fudbal -

Zinedin Zidan se ne šali.

Naime disciplinske mere koje je Francuz odredio za igrače Reala šokirale su celu Španiju,

Real kao verovatno najbogatiji klub na svetu, ume da vrlo izdašno da nagradi igrače, ali očigledno nema problem ni da ih udari po džepu.

Španska " Marka došla je u posed jednog dela seta pravila koje igrači moraju da ispoštuju u suprotnom će biti drakonski kažnjeni

Za bilo koji način povređivanja klupske discipline postoji odgovarajuća kazna, a one variraju od 250 do 3.000 evra.

Svaki fudbaler mora da bude 45 minuta ranije na treningu.

Kašnjenje od pet minuta povlači kaznu od 250 evra, dok se 15 minuta kašnjenja naplaćuje duplo većom svotom novca.

Svako duže nepoštovanje vremena zakazanog za trening se naplaćuje sa više od 1.000 evra.Ukoliko fudbaleri odsustvuju sa treninga bez dozvole moraće da plate 3.000 evra.

Luka Jović
foto: Profimedia

Takođe, zabranjena je upotreba telefona u nekim situacijama. Igrači plaćaju po 250 evra ukoliko ga koriste tokom zagrevanja, rada sa fizioterapeutom, u autobusu ili u svlačionici.

U svim ovim primerima telefoni moraju da budu stavljeni u nečujni režim. Kršenje ovog pravila košta 250 evra, a ako se prekršaj ponovi kazna varira od 500 do 1.000 evra.

Ako igrači ne izmere kilažu u klupskim prostorijama tokom jedne nedelje, dužni su da plate 250 evra. U slučaju da imaju više kilograma nego što im je propisano kao prihvatljivo moraće da plate i do 1.000 evra, ako se ovakav ispad ponovi.

Svaki fudbaler mora da obavesti Zinedina Zidana u slučaju da želi da napusti Madrid na slobodan dan, a svaki intervju ili reklamna aktivnost mora da bude odobrena od kluba pre nego što se završi. U suprotnom platiće 1.000 evra.

Uz to igrači moraju da ostanu u Madridu (tačnije u delu grada Valdebebas) do kraja sezone, osim ukoliko ne dobiju dozvolu i trenera i lekara. Igrači koji ne igraju meč moraju da budu u svlačionici pre početka susreta i da ostanu na stadionu najmanje 10 minuta nakon poslednjeg sudijskog zvižduka.

Zabranjeni su sve posete tokom putovanja ili odlaska na gostovanja sa timom. Konferencije za medije moraju da se sprovode u prostorijama kluba.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track