RONALDO PUNI KASU PARTIZANA: Slavni as hoće da dovede Sadika
Foto: Starsport©

KAKAV BI TO POSAO BIO

RONALDO PUNI KASU PARTIZANA: Slavni as hoće da dovede Sadika

Fudbal -

Nigerijski fudbaler Umar Sadik četvrti je strelac španske Segunde sa devet golova, a u poslednjem kolu je protiv Ponferadine postigao het-trik.

To je bilo dovoljno da skrene pažnju klubova iz Primere na sebe, a prvi u redu za bivšeg golgetera Partizana stao je Valjadolid čiji je većinski vlasnik legendarni Brazilac Ronaldo.

Kako prenose španski mediji, Valjadolid se raspitivao koliko bi Almerija tražila za usluge Sadika, ali su dobili odgovor da Nigerijac nije na prodaju.

Ukoliko zaista želi Sadika, Valjadolid bi morao da plati otkupnu klauzulu koja iznosi 25 miliona evra. Ako Valjadolid odlučio da isplati pomenutu sumu, to bi obradovalo i Sadikov bivši klub Partizan.

Podsetimo, nigerijski centarfor je u smiraj prethodnog prelaznog roka napustio Humsku za 5.000.000 evra, a uz bonuse bi transfer mogao da naraste do devet miliona. Ipak, ukoliko Sadik napusti Almeriju pre nego što ispuni bonuse, Partizan ne bi ostao praznih šaka, već bi dobio 40 odsto od prodaje.

Prostom računicom se dolazi do sume od 10.000.000 evra koja bi pripala Partizanu, ako bi Valjadolid u januaru platio Sadika tih 25 miliona.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track