STANKOVIĆ O POJAČANJIMA: Gledamo da ne preterujemo previše
Foto: @starsport

pripreme

STANKOVIĆ O POJAČANJIMA: Gledamo da ne preterujemo previše

Fudbal -

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je danas da je zadovoljan igračkim kadrom i da klub ne želi da preterujemo kada se radi o pojačanjima u zimskom prelaznom roku.

"Doveli smo Aksela Bakajoka koji sigurno može da napravi razliku. Radimo na tome da dovedemo još jednog dobrog ofanzivnog igrača. Videćemo. Timski rad sa direktorima Zvezdanom Terzićem i Mitrom Mrkelom. Gledamo da uradimo ono što je najbolje za Zvezdu, da ne 'divljamo' previše, da to uklopimo u ono što nama treba, kako kratkoročno, tako dugoročno", rekao je Stanković na okupljanju tima.

Stanković je naveo da sledi "ozbiljan rad" na Kipru i posle u Turskoj "brušenje forme" na pripremnim utakmicama protiv ozbiljnih protivnika.

"Ciljevi ostaju isti. Završili smo prvo poluvreme, što ne znači da treba da se opustimo, naprotiv. Treba da držimo gard visoko jer nas čeka paklen ritam u februaru i martu, gde dosta toga može da se odluči", kazao je Stanković.

Trener Zvezde je istakao da njegov tim "u svakom segmentu može da bude bolja u drugom delu sezone".

"Takva je grupa momaka. Oni sami žele da napreduju iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu. Mnogo smo igrali, umor je učinio svoje. U svakom segmentu možemo bolje. Insistiraćemo na brzoj tranziciji, razbijanju defanzivnog bloka. Većina koja dolazi ili kod koga idemo u gostima je čvrsto vezana za odbranu", rekao je on.

Zvezda će pripreme provesti bez Aleksandra Kataija, koji će ostati u Beogradu na daljem oporavku.

"Očekujemo da se pridruži u februaru. Njegov oporavak ide fenomenalno i veliki smo optimisti", naveo je Stanković.

Kada je reč o ofanzivnim igračima, Stanković je naveo da je "zadovoljan onim što ima" i da se radi na još tom jednom fudbaleru.

Stanković je naveo da prati ekipu Milana, koja će biti rival u šesnaestini finala Lige Evropa.

"Mentalno su mnogo porasli. Pratimo ih, ali imamo još mnogo vremena do te utakmice", dodao je.

Zvezda će sezonu nastaviti 6. februara utakmicom Super lige Srbije, dok su dueli sa Milanom zakazani za 18. i 25. istog meseca.

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track