HOLENDEROV PUT OD MANČESTER SITIJA I REALA DO PARTIZANA: Mađarski fudbaler otkrio neke stvari koje će zanimati Grobare! VIDEO
Foto: Starsport©

ovo niste znali

HOLENDEROV PUT OD MANČESTER SITIJA I REALA DO PARTIZANA: Mađarski fudbaler otkrio neke stvari koje će zanimati Grobare! VIDEO

Fudbal -

Napadač crno-belih kaže da je poziv iz Humske za njega bio velika čast i da se nije premišljao kada ga je dobio

Fudbaleri Partizana u sredu odlaze na pripreme u Tursku, gde će ostati dve nedelje. Jedan od najboljih igrača crno-belih Filip Holender odgovarao je na pitanja navijača i otkrio neke stvari o sebi, koje dosad nisu znale pristalice Partizana.

Filip Holender je rođeni Kragujevčanin, Srbin koji igra za reprezentaciju Mađarske. Njegov deda ima mađarsko poreklo, a na osnovu toga je kao klinac otišao u Budimpeštu, gde se afirmisao u omladinskoj školi i prvom timu slavnog Honveda. Prošle jeseni stigao je u Humsku na pozajmicu iz švajcarskog Lugana. Za crno-bele je odigrao 10 utakmica i bio strelac tri vrlo važna gola u Superligi. Čelnici kluba iz Humske planiraju ovog leta da aktiviraju klauzulu i otkupe Holendera od Lugana za 450.000 evra.

Za klupsku TV otkrio je da je kao tinejdžer imao priliku da trenira u Engleskoj, u kampovima Mančester sitija koji je tada vodio Roberto Manćini i Kvins park Rendžersu čiji je menadžer tada bio Hari Rednap.

- Fenomenalno iskustvo, za mene kao mladog igrača tada. Sa 18 godina sam radio sa tako velikim igračima i trenerima. Sedam dana u Mančester sitiju, pa u KPR-u. Stvarno fenomenalno iskustvo - rekao je Holender za Partizan TV.

Sa omladincima Honveda igrao je protiv Reala iz Madrida i bio strelac na finalnoj utakmici. Sjajno se oseća u Partizanu.

- Sjajan osećaj za sad, kao što svi znaju, ogroman je klub i veliko mi je zadovoljstvo što sam tu. Uvek mislim da mogu da postignem više. Trenutno sam zadovoljan, trudiću se da bude još bolje. Fantastičan je osećaj, jer sam rođen ovde i znam klub. Čast mi je bila u tom trenutku da je stigao poziv od Partizana.

Standardni je reprezentativac Mađarske sa kojom će igrati na EP ove godine. Nikada ga niko iz FSS nije zvao, a prošao je sve selekcije naših severnih suseda.

- Iskreno, niko me nikada nije zvao, sem kad sam bio mlađi, za neke selektivne utakmice. Mislim da to nije bilo nešto ozbiljno.

Kada je dobio poziv iz Partizana, nije se dvoumio.

- Čudan, a u isto vreme fantastičan osećaj, jer se sve dešavalo pred kraj prelaznog roka. Ogromno zadovoljstvo i čast je bilo dobiti poziv oa Partizana. Lični planovi i želje Partizana se poklapaju. Želim da probamo da pobedimo sve utakmice, što znači i osvajanje titula. Što se tiče reprezentacije Mađarske, EURO je tek na leto, o tom potom - zaključio je Filip Holender.

Kurir sport/FK Partizan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track