STANKOVIĆ ODGOVORIO NA PITANJE SVIH PITANJA: Ovo je plan o povratku Kataija u ekipu
Foto: @starsport

objasnio situaciju

STANKOVIĆ ODGOVORIO NA PITANJE SVIH PITANJA: Ovo je plan o povratku Kataija u ekipu

Fudbal -

Navijače Crvene zvezde nedavno je zabrinula vest da je zbog zdravstvenih problema Aleksandra Kataija neizvesno koliko će najbolji fudbaler biti u stanju da pomogne timu Dejana Stankovića u prolećnom delu sezone, kada sledi i mečevi šesnaestine finala Lige Evrope protiv Milana.

Bilo je na trenutak upitno kada će Katai uopšte moći da pomogne saigračima i da li će moći da odgovori izazovima na startu prolećnog dela sezone, ali je onda Dejan Stanković otklonio svaku dilemu - najbolji igrač srpskog šampiona putovaće u Tursku 20. januara na drugi deo priprema.

"Sale će propustiti prvi deo priprema, ali će ići u Tursku. Polako, dosta puta sam podvukao da je zdravlje na prvom mestu. Nisam želeo da reskiram, nego da se momci vraćaju polako, da ne rizikuju povrede", izjavio je Stanković u razgovoru za televiziju Arena Sport.

Koliki je značaj Aleksandra Kataija za samu igru i taktički pristup Crvene zvezde i Stankovićevog stručnog štaba mladi trener objasnio je u samo nekoliko rečenica.

"Mnogo je promenio fizionomiju Zvezdine igre. Gledao sam ga u prvom mandatu u Zvezdi i mislim da je ovo jedan drugi Katai. On je pravi lider, imamo sjajnu komunikaciju, ima ogromno poverenje celog stručnog štaba, ali i saigrača. On je lider u funkciji tima. Videlo se da nam je falio, ali imamo tako dobru grupu da možemo i bez njega. A jedva ga čekamo nazad, samo da se oporavi".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track