VELIKO SRCE MLADOG FUDBALERA: Luka Ilić pomaže svojim južnjacima!
Foto: Starsport©

bravo

VELIKO SRCE MLADOG FUDBALERA: Luka Ilić pomaže svojim južnjacima!

Fudbal -

Fudbaler holandskog Tventea i mlade reprezentacije Srbije Luka Ilić (21) uplatio je 217.000 dinara na račun humanitarne organizacije ''POKRENI ŽIVOT'' kao vid pomoći najugroženijima od poplava na jugu Srbije.

Na instagram stranici fondacije ''POKRENI ŽIVOT'' objavljeno je da je od 12 do 13. Januara prikupljeno 412.531 dinar, od čega je 217 hiljada uplatio mlađani Ilić. Obilne padavine nanele su nesagledivu štetu širom južne Srbije među kojima su najugroženiji Bošnjace, Jelašnica, Pertate, Grabovnica, Donja Slatina i Guberevac. Novac od donacija odmah je preusmeren na kupovinu pomoći najugroženijim domaćinstvima u ovim mestima.

NAC Breda, Luka Ilić
foto: Profimedia

Ilić, inače rođeni Nišlija, kaže da je ovo shvatio kao svoju moralnu obavezu jer je i sam sa juga Srbije.

- Mislim da ko god je u mogućnosti treba da pomogne bez obzira na to odakle je. Za moje južnjake važi da imaju veliko srce, te mislim da je red da sad to pokažemo svi po ko zna koji put i na delu. Ovo sam shvatio kao ličnu moralnu obavezu da pomognem jer je sada tim ljudima pomoć najneophodnija. Ovim putem bih ponovo pozvao sve da se priključe akciji, jer je ovo zaista još jedan meč koji se dobija timskom igrom – rekao je kratko Ilić u izjavi za Kurir.

Na instagram profilu organizacije javno su se zahvalili Iliću, a svakako da jedan ovakav gest zaslužuje pohvale svih i treba da posluži primer i ostalim sportistima da učine isto.

Kurir.rs / N. Tonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track