PORAZ BRĐANA U TURSKOJ: Baltika bolja od Čukaričkog u prvom pripremnom meču
Foto: FK Čukarički

trenin meč

PORAZ BRĐANA U TURSKOJ: Baltika bolja od Čukaričkog u prvom pripremnom meču

Fudbal -

Fudbaleri Čukaričkog poraženi su u prvom pripremnom duelu u Turskoj, bolja od Brđana bila je ruska ekipa Baltike, koja je slavila golovima Demijanova i Kuzmina – 0:2.

Trener Đorđević je oba poluvremena odigrao sa dva različita, u oba slučaja kombinovana sastava. Prvi meč posle povrede u duelu protiv Crvene zvezde početkom septembra odigrao je kapiten Marko Docić.

Prvu priliku imali su Rusi, ali je posle odličnog prodora i ubačene lopte Alšina po levoj strani Šapić u poslednjem trenutku maestralno intervenisao. Posle ravnopravne igre, usledilo je nekoliko dobrih napada tima iz Kalinjingrada, koji su rezultirali njihovim vođstvom. Najpre je nekadašnji igrač OFK Beograda i reprezentativac Crne Gore Kašćelan umakao Tošiću, ali je još jednom odbrana Čukaričkog u poslednji čas reagovala.

Posle kornera, Maklakov je pokušao sa 13 metara, ali je Belić sjajno odbranio. Još jedno ubacivanje iz ugla za goste minut kasnije i još jedna prilika za Baltiku, ovoga puta Dudijev je pokušao glavom, šutirao je zamalo preko gola Brđana. U 19. minutu Šapić je sjajo izblokirao sjajno udarac Alšina, ali je na loptu natrčao Demijanov, koji je sa 17 metara postigao evrogol – 0:1.

Nastavili su gosti sa boljom igrom, pa su imali još jednu odličnu šansu, posle centaršuta sa desne strane štoper rivala Plopa je šutirao glavom sa tri metra, ali je Belić fantastičnom intervencijom sačuvao svoj tim. Slična situacija viđena je u 33. minutu, kad je Demjanov snažnim udarcem sa skoro 25 metara završio kontru Baltike, ali je opet Belić bio fantastičan.

Tek pred kraj prvog poluvremena belo-crni su imali ozbiljniju priliku, posle duge i lepe akcije Rakonjac je primio loptu u protivničkom šesnaestercu, uspeo da se izbori za poziciju i potom je šutirao, ali je golman Baltike Latišonok odlično intervenisao.

Oba trenera su u nastavku meča izveli nove sastave. Početak je ponovo pripao Baltiki, koja je brzo duplirala prednost. Već u 47. minutu gosti su osvojili jednu izgubljenu loptu gotovo na gol-aut liniji, usledio je centaršut, a Kuzmin je sa sedam-osam metara lako savladao Mićovića – 0:2.

Posle tog gola Čukarički je zaigrao bolje, ali nedovoljno da makar smanji rezultat. Koliko je Docić nedostajao timu najbolje je pokazao u 62. minutu, kad je u svom stilu proigrao novajliju Jovanovića, ovaj je sa desne strane centrirao, a Pantić je sa pet metara šutirao, no Borisov je odbranio.

Tri minuta kasnije maestračno je asistirao Pantić, Ergelaš je primio loptu u protivničkom šesnaestercu, fintom se oslobodio čuvara i šutirao zamalo pored gola. U finišu meča imao je dobru priliku Pletnev, ali je Mićović nastavio tamo gde je Belić stao, sjajnom intervencijom je sprečio Ruse da postignu i treći gol. Do kraja meča vredan pomena je još crveni karton Mešaninovu zbog prigovora, ali sa pravom zamene, pa Baltika nije ostala sa desetoricom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track