VOŠA ZA SVA VREMENA! Tim koji se večno pamti! Generacija koja je razbijala Hajduk, Zvezdu, Partizan...
Foto: FK Vojvodina

Sećanje

VOŠA ZA SVA VREMENA! Tim koji se večno pamti! Generacija koja je razbijala Hajduk, Zvezdu, Partizan...

Fudbal -

Čuvena generacija fudbalera Vojvodina sa sredine 70-godina ostala je u sećanju svim ljubiteljima sporta iz tog vremena. Zašto? Pa, igrali su atomski fudbal!

U sezoni 1974/75, izgubili su titulu na samom kraju prvenstva. Hajduk je pobedio Zvezdu na Marakani posle preokreta 2:1 (0:1) i time došao do trona. Inače, Voša je u toj sezoni tukla Hajduk u Novom Sadu sa 2:0, a u Splitu sa čak 4:1. A, padali su i Partizan, Zvezda...

U životnoj ispovesti za Kurir legendarni Ratko Svilar pričao je o toj generaciji novosadskog velikana, a drugi deo te priče vam donosimo i sada:

- Igrali smo fudbal koji je bio ispred tog vremena. Sa ove distance izgleda mi da smo igrali fudbal današnjice! Imali smo 14 igrača koji su se menjali, timčina prava smo bili, Vujkov, Vujčić, Mokuš, Rutonjski, Nenadić, Lerinc, Ivezić, Vučevković, Jurčić, Pavković, Adžić... - priseća se Svilar u razgovoru za Kurir i dodaje:

- Kada dođem u Srbiju ne propuštamo priliku da se okupimo! U tome mi puno pomaže moj veliki prijatelj Miroslav Vislavski. Jedva čekam da prođe sve oko sa koronom i da se ponovo okupimo kod mene u Crvenki.

Nažalost, generacije legendarnog trenera Toze Veselinovića polako se osipa...

- Evo, baš sada beše godišnjica od kako je otišao moj Ruta. Najbolji drugar! Za mene on nije umro, on će umreti kada i ja umrem.

Osvrnuli smo u priču o Vojvodini i na današnju generaciju kluba.

- Pratim, naravno, moju Vojvodinu. Pozdravljam puno sve navijače Voše! Imamo izvanrednog trenera, ima tu kvalitetnih igrača, verujem u njih sve! A, verujem da je red i da budu šampioni - uz osmeh je zaključio najbolji golman Voše u istoriji kluba (uz Iliju Pantelića).

Kurir sport / Miloš Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track