FSS POTVRDIO: Otkazan meč protiv SAD, Panama novi rival, a Amerikanci uputili izvinjenje!
Foto: FSS

posle šoka nađeno rešenje

FSS POTVRDIO: Otkazan meč protiv SAD, Panama novi rival, a Amerikanci uputili izvinjenje!

Fudbal -

Prijateljska utakmica između SAD i Srbije, zakazana za 31. januar u Orlandu, otkazana je pošto srpski fudbaleri nisu dobili američke vize, potvrdio je portparol FSS-a Milan Vuković.

- Bili smo iznenađeni kada nam je javljeno da fudbaleri neće dobiti vize. Prvobitni dogovor bio je da će nam vize biti izdate u Beogradu, ali posle toga nam je rečeno da ćemo vize dobiti u ambasadi SAD u Santa Domingu, gde naša selekcija igra prvi prijateljski meč protiv Dominikanske Republike. Ipak, poslednja informacija glasi da ambasada nije u mogućnosti da nam izda vizu zbog situacije sa korona virusom, Američki savez uputio nam je izvinjenje – rekao je portparol FSS Milan Vuković za Tanjug.

Fudbalska reprezentacija Srbije krenula je na turneju po Severnoj Americi, ali su u avionu saznali loše vesti. Pošto dolaze iz Evrope i zbog pandemije korona virusa, Sjedinjene Američke Države odlučile su da im ne izdaju vize i prijateljska utakmica zakazana za 31. januar protiv SAD je otkazana.

Prvo će u Santa Domingu odigrati protiv Dominikanske Republike 26. januara, a dva dana kasnije će protivnik umesto SAD biti Panama.

Ipak, FSS je brzo reagovao i zakazao prijateljski meč sa Panamom, za 28. januar. Kako je naveo, Savez je brzo reagovao, kontaktirao FIFA i zakazano je gostovanje selekciji Paname.

- Odmah smo kontaktirali naše prijatelje iz FIFA i u najbržem mogućem roku dogovorili smo utakmicu u Panami, za 28. januar, tri dana posle meča protiv Dominikane – podvukao je Vuković.

Kurir sport / Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track