MURA PETARDOM UBRALA LALE: Vojvodina doćivela prvi poraz u Turskoj
Foto: fkvojvodina.rs

pripreme

MURA PETARDOM UBRALA LALE: Vojvodina doćivela prvi poraz u Turskoj

Fudbal -

Fudbaleri Vojvodine doživeli su prvi poraz na pripremama u Beleku, pošto je slovenačka Mura slavila rezultatom 5:1.

U duelu trećeplasiranih timova srpskog i slovenačkog prvenstva, jedini pogodak za Vojvodinu postigao je Bralić u 30. minutu, dok su strelci za Muru bili Bobičanec, Maruško, Klepač, Đurak i Maroša.

Treneri timova odlučili su se za sledeće sastave:

Vojvodina: N. Simić – Andrić, Bralić, Devetak, Đorđević – Drinčić, Mladenović – Zukić, V. Simić, Gemović – Mrkaić.

Mura: Zalokar, Kous, Maruško, Gorenc, Kosi, Ouro, Horvat, Klepač, Bobičanec, Štrakl, Čipot.

Nismo dugo čekali da vidimo prvu dobru šansu za Vojvodinu, pošto su već u trećem minutu pred golom bili Zukić, a potom i Simić. Posle greške golmana slovenačkog tima, usledila je brza razmena pasova, Zukić je uputio dobar šut, čuvar mreže Mure je bio uspešniji, baš kao i kada je na odbijenu naleteo Veljko Simić.

Slovenački tim je ipak bio taj koji je postigao prvi pogodak, nakon greške Devetka u predaji pasa, Luka Bobičanec je iskosa sa nekih 17 metara, uz malo sreće od stative savladao Simića.

Nakon što je Vojvodina dominirala i delovala opasnije u uvodnim minutima utakmice, nakon primljenog gola slovenački tim je dobio vetar u leđa i bio je nešto konkretniji u svojim napadima, no, bez ozbiljnijih pokušaja u okvir gola Nikole Simića.

Do druge šanse za ekipu Nenada Lalatovića čekali smo do 23. minuta, kada je Veljko Simić oduzeo loptu na sredini, proigrao Gemovića na levom boku, ali je njegov solidan pokušaj sa 18 metara izblokiran. Samo dva minuta kasnije, novi opasan napad „stare dame“, Mrkaić je pobegao odbrani Mure, i krenuo sam ka golu, delovalo je da će šutirati, onda je vratio povratnu za Simića čiji je udarac sa ivice kaznenog prostora takođe izblokiran.

Na isteku pola časa igre, Vojvodina je zasluženo izjednačila, Zukić je zakačio loptu i prosledio je do Bralića, koji je na pravom mestu i sa nekoliko metara pogađa za 1:1.

Nažalost, samo tri minuta kasnije, lošu postavku i uspavanost odbrane Vojvodine, iskoristio je Maruško koji se ubacio iz drugog plana i ostao sam na petercu, pa mu nije bilo teško da matira Simića – 1:2.

Lalatovićevi igrači su ponovo preuzeli inicijativu, u 40. minutu su postigli pogodak, strelac je bio Zukić posle Drinčićevog centaršuta iz prekida sa desne strane, ali je pomoćni sudija signalizirao ofsajd i to je bilo sve za prvih 45 minuta.

Lalatović je na poluvremenu uveo Bjekovića i Novevskog umesto Andrića i Mladenovića, a tek što je počeo drugi deo igre, Mura je postigla i treći pogodak. Udarac iskosa sa leve strane na kratko je odbio Simić, ali pravo na nogu Klepača koji sa peterca šalje loptu pod prečku.

Prvu šansu u nastavku imao je Đorđević, u 50. minutu je sjajno šutirao sa ivice šesnaesterca, ali se istakao golman Zalokar koji je izbio loptu u korner. Novevski je uneo nešto živosti u igru Vojvodine, a Nenad Lalatović je odlučio da ubrzo napravi još nekoliko promena. Na isteku sata igre izašli su Nikola i Veljko Simić, Bralić, Đorđević, Gemović i Zukić, a ušli su Toroman, Kovačević, Bojić, Kabić, Đurić i Miletić.

Ipak, ni nakon tih promena, Voša nije uspela da smanji rezultat, naprotiv, u 67. minutu Đurak je ostao sam na nekih dvadesetak metara i preciznim udarcem i desni ugao povisio na 1:4.

Kao i u prethodnim duelima, i danas je tempo igre očekivano opao u finišu utakmice, ali je Vojvodina imala veliku priliku da ublaži poraz. U 80. minutu Petar Bojić je promašio penal, pogodio je stativu, a prethodno je najstrožu kaznu iznudio Kabić sjajnim solo prodorom. Imao je Bojić novu šansu tri minuta kasnije, no njegov lošiji udarac glavom preko gola pokazatelj je da je pauza očekivano ostavila trag na njegovu formu.

Tačku na ovaj meč, Mura je stavila u 88. minutu, posle sjajne uigrane akcije iz slobodnog udarca. Svi su očekivali direktan udarac ka golu sa 20 metara, ali je igrač Mure pobegao pored živog zida, pravovremenu loptu je poslao u peterac, gde je na pravom mestu Maroša za konačnih 1:5.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track