NIŠLIJE OSTVARILE PRVU POBEDU NA PRIPREMAMA: Radnički u Antaliji bolji od ukrajinsog Inhuleca! FOTO
Foto: FK Radnički

NIŠLIJE OSTVARILE PRVU POBEDU NA PRIPREMAMA: Radnički u Antaliji bolji od ukrajinsog Inhuleca! FOTO

Fudbal -

Fudbaleri Radničkog ostvarili su prvu pobedu na pripremama u turskom Beleku. Nišlije su odmerile snage sa članom Premijer lige Ukrajine Inhulecom i slavile su rezultatom 2:1. Strelci za Radnički bili su Nenad Gavrić u prvom i Petar Ristić u drugom poluvremenu.

Radnički je ovaj meč počeo u sledećem sastavu: B. Ristić, Marković, Stanković, Ćirković, Bjeličić, A. Kovačević, Petrović, Đuričković, Gavrić, Đuričin i M. Kovačević. Tokom drugog poluvremena šansu su još dobili Kojić, P. Ristić, Đurić i Šljivić.

Radnički, Radnički Niš
foto: FK Radnički

Niški tim je odigrao kvalitetan takmičarski meč u visokom ritmu, a šef stručnog štaba Vladimir Gaćinović, koji se ovaj put odlučio za mali broj izmena, bio je zadovoljan viđenim.

-Bila je ovo zanimljiva utakmica između dve agresivne ekipe. U prvih 20-ak minuta se ništa spektakularno nije dešavalo, pošto su oba tima imala veliki respekt prema rivalu. Tek od 25. minuta kada smo promenili način odbrane i kada smo izašli visoko u presing, postali smo puno opasniji po njihov gol. Mislim da smo danas ostavili dobarutisak, pre svega trkački. Smatram da u nekim segmentima igre možemo još dosta da napredujemo, a pod broj jedan mislim na realizaciju. Sve u svemu, ovo je dobra pobeda za nas i drago mi je što je ona došla nakon dva poraza ovde u Turskoj od Jagelonije i Alanije. Treba reći da smo mi na te dve prve utakmice eksperimentisali sa sastavom i gledali da damo šansu svim igračima. Sada smo se oslonili na iskusnije fudbalere i uspeli da ostvarimo trijumf koji svakako ima svoju vrednost, jer se Inhulec takmiči u veoma jakoj ukrajinskoj ligi- rekao je Gaćinović.

Radnički, Radnički Niš
foto: FK Radnički

Tim sa Čaira će do kraja boravka u Turskoj odigrati još dva meča. Rival Radničkom 26. januara biće ruski drugoligaš Akron iz Toljatija, a 28. januara poljski drugoligaš LKC iz Lođa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track