Najnovije vesti

ODLOŽENO SUĐENJE ZA PREVARU VLADIMIRA STOJKOVIĆA: Novi početak zakazan za februar
Foto: Vladimir Šporčić

susret u sudu

ODLOŽENO SUĐENJE ZA PREVARU VLADIMIRA STOJKOVIĆA: Novi početak zakazan za februar

Fudbal

U Specijalnom sudu u Beogradu za 9. februar je odložen početak ponovljenog suđenja nekadašnjem potpredsedniku opštine Čukarica Urošu Jankoviću povodom optužbi da je učestvovao u prevari golmana Vladimira Stojkovića u vezi sa prodajom placeva na toj opštini.

Suđenje mu se ponavlja po nalogu Apelacionog suda, koji je u novembru prošle godine ukinuo prvostepenu presudu kojom je Janković bio proglašen krivim.

Za prevaru golmana u vezi sa spornom prodajom placeva na opštini Čukarica na osnovu priznanja krivice i sporazuma sa tužilaštvom za organizovani kriminal već su osuđeni samozvani advokat Vladimir Đurković i fudbalski menadžer Miroslav Stefanović.

Đurković je dobio 19 meseci zatvora i novčanu kaznu od milion dinara zbog krivičnih dela "udruživanje radi vršenja krivičnih dela" i "prevara u produženom trajanju", a Stefanović godinu dana kućnog zatvora zbog krivičnog dela "prevara".

Inače, tri parcele nisu sporne i njih je Stojković otkupio od pravih vlasnika preko osumnjičenih, što nije bio nezakonit posao.

Stojković, koji ima status oštećenog u ovom procesu, na suđenju u junu 2019. rekao da ga Janković nije prevario, već drugi optuženi koji su već priznali krivicu.

Takođe se nije prudružio krivičnom gonjenju i nije istakao odštetni zahtev prema Jankoviću.

Sudsko veće međutim nije poklonilo veru novom iskazu golmana, već prvom datom ranije, koji nije išao u prilog Jankoviću.

Tokom postupka pregledan je snimak iz restorana u kojem su 7. novembra 2016. Janković, Đurković i Stefanović susreli sa Stojkovićem.

Na snimku se vidi da Janković ne uzima koverat od Stojkovića, dok druga dvojica to čine.

Kurir sport / Tanjug 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...