KLOP OČITAO LEKCIJU MURINJU: Liverpul ponovo pokazao pobednički mentalitet i odneo sva tri boda iz Londona! VIDEO
Foto: Profimedia

PREMIJER LIGA

KLOP OČITAO LEKCIJU MURINJU: Liverpul ponovo pokazao pobednički mentalitet i odneo sva tri boda iz Londona! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Liverpula prekinuli su niz od pet utakmica bez pobede u Premijer ligi, pošto su večeras u gostima slavili protiv Totenhema sa 3:1, u derbi meču 20. kola.

Liverpul je upisao desetu pobedu u šampionatu i trenutno je četvrti na tabeli sa 37 bodova, dok je Totenhem šesti sa četiri boda manje.

Strelci za "crvene" bili su Roberto Firmino u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena u prvom poluvremenu, Trent Aleksander-Arnold u 47. i Sadio Mane u 65. minutu, dok je jedini gol za Totenhem postigao Pjer-Emil Hejberg u 49. minutu.

Liverpul, Totenhem, Jirgen Klop, Zoze Murinjo
foto: Profimedia

Uzbudljivo je počeo meč u Londonu pošto je Mane već u trećem minutu imao sjajnu šansu kada je izašao sam ispred Lorisa ali je šutirao pored gola. Samo minut kasnije, na drugoj strani je Son iz gotovo identične situacije pogodio mrežu Liverpula ali je taj pogodak poništen zbog ofsajda.

Rezultat se nije menjao sve do samog finiša poluvremena kada je Firmino doneo prednost Liverpulu. U četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena Mane je lepo proigrao Firmina kojem nije bilo teško da iz neposredne blizine pošalje loptu u mrežu.

Liverpul je posle četiri minuta igre u drugom poluvremenu duplirao prednost, a strelac je bio Aleksander-Arnold. Loris je odbranio udarac Manea, ali pravo na nogu Aleksander-Arnolda koji je sjajno šutirao i pogodio dalji ugao.

Liverpul, Totenhem
foto: Profimedia

Ekipa Žozea Morinja se nije predavala i smanjila je na 2:1 samo dva minuta kasnije lepim golom Hejberga sa oko 17 metara.

I Mohamed Salah je u 58. minutu pogodio mrežu Totenhema, ali je taj pogodak poništen zbog igranja Firmina rukom.

Šampion Engleske je, ipak, postigao treći gol u 65. minutu. Mane je u kaznenom prostoru dočekao centaršut Arlonda i poslao loptu uz levu stativu za konačnih 3:1.

Liverpul u narednom kolu gostuje Vest Hemu, dok Totenhem ide u goste Brajtonu.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track