IMAMO NAJBOLJI TIM U POSLEDNJIH 20 GODINA! Terzić: Moramo da verujemo da možemo proći Milan! Falko je FANTASTIČNO pojačanje!
Foto: Kurir TV

veliki optimista

IMAMO NAJBOLJI TIM U POSLEDNJIH 20 GODINA! Terzić: Moramo da verujemo da možemo proći Milan! Falko je FANTASTIČNO pojačanje!

Fudbal -

Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić rekao je da ekipa mora da veruje i da se nada da može da prođe Milan u Ligi Evropa.

"Pretiti Milanu nije ni primereno ni sportski. Zvezda skupo treba da proda svoju kožu. Sportski je nadati se i prolasku. Daćemo svoj maksimum, neće biti lako. Nadamo se da možemo da prodjemo Milano. Možda su krupne reči, ali moramo da verujemo", rekao je Terzić za televiziju Arena.

Zvezda će u februaru igrati protiv Milana u šesnaestini finala Lige Evropa.

Terzić je kazao da još ne zna da li će biti dozvoljeno prisustvo publike, da to ne zavisi od kluba i da će se Zvezda spremiti za oba scenarija.

Generalni direktor kluba je istakao da je prezadovoljan timom i pripremama koje se privode kraju u Antaliji.

"Zvezda u poslednjih 15-20 godina nije imala skup ovako kvalitetnih igrača. Prezadovoljan sam kako su odradjene pripreme, kako radi trener Dejan Stanković. Optimista sam što se tiče prvenstva, kao i krajnjeg ishoda kada su u pitanju kvalifikacije za Ligu šampiona. Navijači će mnogo toga lepo videti od Crvene zvezde", naveo je Terzić.

Zvezdan Terzić
foto: Zorana Jevtić

U prethodnom periodu je bilo priče o povećanju broja stranaca u domaćem prvenstvu, odnosno veći broj igrača iz Evropske unije.

Terzić je rekao da niko iz Zvezde poslednjih godinu dana nije razgovarao o tome sa predstavnicima Fudbalskog saveza Srbije.

"Crvena zvezda se zalaže za povećanje broja stranaca, to samo može da doprinese većem broju dolaska kvalitetnih stranih igrača. Ne vidim nijedan razlog zašto bi ostali klubovi to videli kao neku opasnost. Sa četiri stranca imamo najmanji broj u Evropi. Ako ostane na tom nivou, teško da možemo da budemo konkurentni za zacrtane ciljeve koji su pred nama. Nikad dobrom domaćem igraču stranac neće uzeti mesto. Ta ksenofobija ne vodi nigde. Realnost je da pratimo evropske trendove, a na klubu je da odluči da li će da forsira domaće ili strane igrače", rekao je Terzić.

On je naveo da se tenzija "digla bez razloga i osnova".

"Zvezda nije za to da se u toku sezone menjaju pravila i propisi. Mi ćemo sezonu izgurati sa četiri stranca u protokolu, iako ih imamo sedam. Ali, moramo da se pripremamo za kvalifikacije za Ligu šampiona koje slede u junu mesecu", naveo je generalni direktor Crvene zvezde.

Dodao je da za najviše zahteve koje ima Zvezda, a to su uspesi u Evropi, ne vidi igrača iz domaćeg prvenstva koji odmah može da odgovori zahtevima.

"Za najviše zahteve koje Zvezda ima, a to su uspesi u Evropi, ne vidimo igrača u našoj ligi koji može odmah da odgovori zahtevima Crvene zvezde. Zvezda ima možda i najbolji tim u poslednjih 20 godina, po dva kvalitetna igrača na svakoj poziciji. Sve će da pršti, biće i nezaodvoljnih. Imamo kvalitet koji će doprineti da navijači uživaju na proleće. Nadam se najvišim dometima, a to je Liga šampiona sledeće sezone", rekao je Terzić.

Filipo Falko, Filippo Falco
foto: EPA Marco Lezzi

Zvezda je u zimskom prelaznom roku dovela trojicu igrača, Slavoljuba Srnića, Aksela Bakajoka i na kraju Filipa Falka.

"Mislim da Zvezda odavno nije dovela tako kvalitetnog stranog igrača (kao što je Falko). Mislim da će biti odlično pojačanje. On može da reši situacije na malom prostoru. Slažemo kockice za kvalifikacije koje nam predstoje sledećeg leta. Da smo sada propustili šansu da dovedemo igrača kvaliteta kao što je Falko, to u junu ne bi moglo", rekao je Terzić.

Pojačanje na mestu levog beka nije dovedeno, pa je Milan Rodić i dalje jedino pravo rešenje na toj poziciji.

"Izuzetno je teško naći kvalitetnog levog beka. Srbija kuburi sa bekovima, i desnog i levog. Zato nam treba prostor za strance. Jednostavno, nemamo ih. U slučaju odsustva Rodića, levu stranu će verovatno popunjavati Marko Gobeljić", kazao je Terzić.

Terzić je istakao da "ima istine" u pisanju medija o dolasku Aleksandra Dragovića iz Bajer Leverkuzena na leto.

"Razgovarao sam juče i pre par dana sa njegovim agentima. Nesporna je njegova ogromna želja da dodje u Zvezdu. Na dobrom smo putu da to realizujemo, da već u junu startuje u kvalifikacijama. Ima prepreka o kojima ne bih govorio, ali sam generalno optimista što se tiče Dragovića", rekao je Terzić.

Crvena zvezda će izvesno produžiti ugovor sa Nemanjom Milunovićem, kome je ponudjen nova, dvogodišnja saradnja.

Kada je reč o odlascima, Terzić je naveo da postoji mogućnost i da će se razmotriti ako bude pravih ponuda.

Naveo je da je bilo ponuda za Nebojšu Gavrića i Njegoša Petrovića, kao i Veljka Nikolića, koga je posebno izdvojio.

"Nikolić je dobio kapitensku traku, treba da bude lider, on je dete našeg kluba. Od Piksija se nije pojavio igrač sa takvim karakteristikama, karakterom, pobedničkim mentalitetom. On je prešao igricu što se tiče svih testiranja. Ima karakter pobednika i sigurno ga nećemo pustiti bez ozbiljne cifre", rekao je Terzić.

Upitan koja je to ozbiljna cifra, Terzić je rekao da je Zvezda odbila ponudu od pet miliona evra, ali nije mogao da kaže da li bi ga klub prodao za šest ili sedam.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track