PROCURILI DETALJI IZ MESIJEVOG UGOVORA: Barsa mu PLAĆA MILIONE kad napusti klub! Posebna klauzula u slučaju OTCEPLJENJA Katalonije
Foto: Profimedia

NEVEROVATNE BROJKE

PROCURILI DETALJI IZ MESIJEVOG UGOVORA: Barsa mu PLAĆA MILIONE kad napusti klub! Posebna klauzula u slučaju OTCEPLJENJA Katalonije

Fudbal -

Detalji neverovatnog ugovora koji Lionel Mesi ima sa Barselonom cure svakodnevno.

Od trenutka kada je španski "El Mundo" objavio da je Mesi 2017. godine potpisao ugovor po kome mu je predviđena zarada od 555 miliona evra, nastao je pravi haos.

Isti list je dan kasnije objavio i neke bizarne detalje ugovora.

Tako će Mesi dobiti 39 miliona evra od kluba i kad napusti Barselonu! Argentincu ugovor ističe 30. juna 2021. godine i tada će biti slobodan u izboru nove sredine. Po sadašnjem ugovoru njemu će dve nedelje po isteku istog Barselona morati da isplati 39 miliona evra. To je druga rata od 66.240.462 evra koliko Barselona mora u 2021. godini da mu isplati.

Leo Mesi
foto: EPA/Andreu Dalmau

Posebnu bizarnost predstavlja klauzula koja bi se aktivirala u slučaju da se Katalonija otcepi od Španije. U tom slučaju je predviđeno da Mesi bez obeštećenja može da ode u bilo koji klub. Razlog? Barselona bi 99% izašla iz španske Primere, pa klub ne bi zarađivao dovoljno da isplati Mesija, niti bi Mesi imao interes da igra u slaboj ligi kakva bi bila Katalonska.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track