Najnovije vesti

KAKO SMO OSTALI BEZ VELIKOG TALENTA: Gospodo iz FSS, je l' vi nešto radite ili vam je bitno samo DA ODETE NA KARIBE?
Foto: Starsport©

KURIR PITA

KAKO SMO OSTALI BEZ VELIKOG TALENTA: Gospodo iz FSS, je l' vi nešto radite ili vam je bitno samo DA ODETE NA KARIBE?

Fudbal

Odluka dečaka rođenog u Vrbasu, koji je do 14. godine igrao za Hajduk iz Kule, da obuče dres Mađarske morala bi da donese i odgovore nadležnih u FSS na pitanje: kako je to moguće?!

Kako Kurir saznaje, u Mađarskoj su porodicu Kerkez sačekali raširenih ruku. Miloš je dobio maksimalne uslove za rad, kao i adekvatna novčana primanja. Roditelje je takođe čekao posao.

Kad se uzme sve to u obzir, onda nikako ne može da iznenadi ovakva odluka. Ali ovde se postavljaju druga pitanja, a ona su vezana za Fudbalski savez Srbije.

Gde su do sada bili ljudi iz FSS zaduženi da prate mlade srpske igrače širom sveta? Da li su se čuli s porodicom Kerkez i da li su im oni nešto ponudili? Ili je važnije da se organizuje turneja na Karibe, a to što nam najveći talenti biraju druge reprezentacije...

Hronologija događaja

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest - Srbin potpisao za Milan! A gotovo istu snagu imao je i nastavak - on će igrati za reprezentaciju Mađarske!

Miloš Kerkez, 17-godišnji dečak iz Vrbasa, ostvario je fudbalski san potpisom na ugovor s Milanom. Gotovo filmska priča! Otići iz malenog Đera (Druga liga Mađarske) u jedan od najvećih svetskih klubova predstavlja neverovatan uspeha.

Drugi deo priče, nažalost, nije baš lep po Srbiju, a tiče se odabira reprezentacije za koju će nastupati.

- Razgovarali smo o tome u porodici ranije i naša odluka je bila jednoglasna - definitivno želim da igram za reprezentaciju Mađarske i ne poričem to, ova odluka je doneta zbog mog vremena provedenog u Đeru - rekao je Kerkez za sajt Đera.

Kurir sport / M. Bjelinić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja