LUIZ I LENO UNIŠTILI TOBDŽIJE: Arsenal se SAMOUBIO i poklonio pobedu Vulverhemptonu! Šefildu derbi začelja VIDEO
Foto: Profimedia

premijer liga

LUIZ I LENO UNIŠTILI TOBDŽIJE: Arsenal se SAMOUBIO i poklonio pobedu Vulverhemptonu! Šefildu derbi začelja VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Vulverhemptona pobedili su na svom terenu ekipu Arsenala sa 2:1, u utakmici 22. kola Premijer lige.

Vulvsi su zabeležili sedmu pobedu od početka sezone i prekinuli niz od osam utakmica bez trijumfa i trenutno su 13. na tabeli sa 26 bodova. Na drugoj strani, Arsenal je okončao niz od sedam mečeva bez poraza i deseti je tim Premijer lige sa 31 bodom.

Bakajo Saka je u devetom minutu pogodio mrežu Vulvsa, ali je taj gol poništen zbog ofsajda. Gostujući tim je ipak poveo, a strelac je bio Niklas Pepe u 32. minutu.

U sudijskog nadoknadi prvog poluvremena sve se preokrenulo pošto je Arsenal ostao sa desetoricom na terenu. David Luiz je zaradio direktan crveni karton zbog starta u kaznenom prostoru, sudija je pokazao na belu tačku, a siguran izvodjač penala bio je Ruben Neveš.

Vulverhempton je u 49. minutu poveo sjajnim udarcem Žoaa Mutinja sa više od 20 metara, ali tu nije bio kraj mukama Arsenala.

Golman Bernd Leno je u 72. minutu dobio crveni karton zbog igranja rukom van kaznenog prostora i tada je bilo jasno da će Vulverhemtpon upisati i drugu ovosezonsku pobedu protiv Arsenala.

Istim rezultatom Šefild junajted je na svom terenu slavio protiv Vest Bromvič Albiona u derbiju začelja.

Met Filips je u 41. minutu doveo Vest Brom u vodjstvo, ali je domaći tim u drugom poluvremenu preokrenuo rezultat. Prvo je Džejden Bogl izjednačio u 56. minutu, a pobedu Šefildu doneo Bili Šarp u 73. minutu.

Šefild je upisao drugu pobedu, ali je i dalje poslednji na tabeli sa 11 bodova, odnosno ima bod manje od Vest Broma koji je pretposlednji.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track