MESI NIŠTA NIJE UČINIO ZA MALIŠANA IZ AVGANISTANA Dečak u Leovom dresu od kese ŽIVI U STRAHU! TALIBANI MU PRETILI ODSECANJEM GLAVE
Foto: REUTERS/Toru Hanai, Printscreen

STRAŠNO

MESI NIŠTA NIJE UČINIO ZA MALIŠANA IZ AVGANISTANA Dečak u Leovom dresu od kese ŽIVI U STRAHU! TALIBANI MU PRETILI ODSECANJEM GLAVE

Fudbal -

Priča dečaka iz Avganistana Murtaze Ahmadija dirnula je mnoge i još uvek nema srećan kraj.

Mali Murtaza Ahamdi, stalno je u dresu svog idola, a postao je popularan na društvenim mrežama od kada je njegov stariji brat, Homajun, stavio njegove fotografije na Fejsbuk.

Posle jednog dokumentarca, koji je objavljen, Murtaza je uspeo da ostvari san, doputovao je u Dohu gde je imao prilike da uoči meča Barselone i Al Ahlija upozna lično Mesija.

"Pričao sam mu da želim da ostanem da igram sa njim. Rekao mi je da idem sa ocem, ali nisam razumeo njegov jezik. Tada sam bio presrećan", rekao je Murtaza.

Dečakova porodica živela je dugo u nadi da će dobiti preko Mesija azil u Španiji, kako je to svojevremeno uradio Kristijano Ronaldo za Zaida Abdula, dečaka iz Sirije.

"Otišli smo u Dohu u nadi da će Mesi nešto uraditi za njega, ali nije učinio ništa", kaže delakov otac.

Ono što je najgore je da je posle toga krenula je prava porodična drama. Po povratku u Avganistan počeli su da im prete meštani, jer su mislili da su dobili novac od igrača Barselone, a što nije istina.

Zato je dečak morao da promeni školu i preselio se u Kabul. Ipak, ni tu nije bio kraj nevoljama, jer su zbog napada talibana morali da napuste dom.

Naime, talibani su tražili malog Muratzu i poručili da će ga iseći na komadiće. Oni ne tolerišu fudbal i idole, a i često su izlazile simulacije gde se Mesiju odseca glava.

Priča kaže i da je njegov otac, u žurbi, kada su napuštali stan pred naletom talibana, zaboravio da ponese dres sa potpisom Mesija i loptu koju im je poklonio.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track