BRĐANI SPREMNI ZA PROLEĆNU PREMIJERU! Srđan Mijailović: Od gostovanja Inđiji kreće borba za Evropu!
Foto: FK Čukarički

superliga srbije

BRĐANI SPREMNI ZA PROLEĆNU PREMIJERU! Srđan Mijailović: Od gostovanja Inđiji kreće borba za Evropu!

Fudbal -

Čukarički će u prvom meču drugog dela Super lige gostovati u subotu u Inđiji

Na otvaranju sezone Brđani su na svom terenu protiv istog rivala lako slavili (3:0), ali svi u taboru belo-crnih očekuju daleko teži susret u sremskoj ravnici.

Sličnog mišljenja je i Srđan Mijailović, momak koji je tokom prvog dela sezone pokazao da je veliko pojačanje. Nekadašnji prvotimac Crvene zvezde, Kajzerija i Krilja Sovjetov odigrao je za Brđane devet mečeva, jedan je od najzaslužnijih što se ekipa probila na četvto mesto na tabeli Super lige.

- Cilj nam je da tu i ostanemo, odnosno ako je moguće i da se popnemo koju stepenicu više. Šef je još tokom prvog zimskog okupljanja pomenuo da ne treba da branimo četvrto mesto, pa je od ogromne važnosti da krenemo sa dobrim igrama i pobedama od prvog prolećnog kola – kazao je Srđan Mijailović.

Vezni igrač Čukaričkog prezadovoljan je odrađenim pripremama u Turskoj.

- Odlično smo radili, odigrali četiri prijateljska meča. Slavili smo pobede protiv jačih rivala, Sočiju i Mariboru gotovo da nismo dozvolili da stvore priliku protiv nas. U prvom meču protiv Baltike nismo bili na svom nivou, protiv Dnjepra nije bilo dobro samo u prvih 20-tak minuta. Meni su ove pripreme brzo prošle, s obzirom da sam nekoliko prethodnih godina, dok sam bio u ekipi Krilja Sovjetov, mnogo duže boravio u Turskoj – istakao je Mijailović.

U međuvremenu Mijailović je produžio ugovor sa Čukaričkim.

- Pričali smo na tu temu još kad sam došao, posle pola godine provedenih na Banovom brdu nije bilo razloga da ne nastavimo saradnju. Prezadovoljan sam uslovima, ekipom, atmosferom, odgovaraju mi ambicije kluba, tako da sam potpisao na još tri godine – kazao je Mijailović.

Vezista Čukaričkog istakao je da će njegov tim biti oprezan protiv Inđije.

- Nedostajaće nam suspendovani Savić i Kajević, koji se na žalost povredio na poslednjem pripremnom meču u Turskoj. Opet, moramo da budemo spremni na takve situacije, a Čukarički ima veliki fond kvalitetnih igrača. Na nama je da nadomestimo njihovo odsustvu i da pobedom krenemo u drugi deo sezone. Stručni štab je odradio analizu Inđije, videli smo da su dosta menjali u timu, znamo da nam neće biti lako. Oni imaju svoju računicu, i njima će svaki bod biti preko potreban – oprezan je Mijailović.

Čukarički će u prolećnom delu sezone gotovo sve mečeve na strani igrati protiv rivala iz donje polovine tabele, dok će dočekivati na Banovom brdu rivale iz gornje polovine.

- Ne mora to ništa da znači. Nama će na primer jednako teška utakmica biti protiv Inđije u gostima, kao protiv Vojvodine na domaćem terenu. Dugo je sezona, još 19 utakmica je pred nama u Super ligi. Ali, opet, smatrao bih neuspehom kad Čukarički sa ovakvim timom ne bi izborio Evropu – napomenuo je Srđan Mijailović

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track