SERGEJA BAŠ HOĆE: Gazda Lacija obećao srpskom fudbaleru i saigračima da će podeliti 3.000.000 evra ako pobede Bajern!
Foto: EPA / Riccardo Antimiani

samo kaplje

SERGEJA BAŠ HOĆE: Gazda Lacija obećao srpskom fudbaleru i saigračima da će podeliti 3.000.000 evra ako pobede Bajern!

Fudbal -

Klaudio Lotito obećao još 400.000 evra svakom od prvotimaca ukoliko osvoje Seriju A

Sergej Milinković Savić pruža odlične partije u dresu Lacija. Ekipa je konkurentna u Seriji A, a u Ligi šampiona očekuje je dvomeč sa Bajernom, vladajućim prvakom Evrope. U slučaju da klub iz Rima eliminiše nemački tim igrači će podeliti 3.000.000 evra.

Prema pisanju rimskog lista "Il Mesađero" predsednik nebeskoplavih Klaudio Lotito organizovao je zajednički ručak sa svim prvotimcima tokom koga im je saopštio da mogu da računaju na izdašne bonuse. Prvi je vezan za trijumf nad Bajernom, a drugi za osvajanje Serije A. Ukoliko postanu šampioni Italije, svaki od fudbalera Lacija na svom računu biće bogatiji za 400.000 evra. Upravo toliko, iznosi premija za titulu.

Sergej Milinković-Savić
foto: EPA/ Angelo Carconi

Valja pomenuti da je Sergej Milinković-Savić proglašen za najboljeg fudbalera u Seriji A, za mesec januar. Srbin je bio najistaknutiji igrač Lacija u prethodnih pet kola koje je klub rešio u svoju korist. U statistiku je upisao po gol i asistenciju, izuzetno visok procenat dodavanja i prosečno 12 pretrčanih kilometara po utakmici.

Lacio posle 20 kola u Seriji A zauzima peto mesto sa 37 bodova, devet manje od lidera Milana. Klub će dočekati Bajern 23. februara u Ligi šampiona, dok je revanš šesnaestine finala zakazan za 17. mart u Minhenu.

Zlatne noge

Vredi 70 miliona evra

Sergej Milinković Savić (25) jedan je od najvrednijih srpskih fudbalera. Prema sajtu www.transfermarkt.de njegova vrednost procenjena je na 70.000.000 evra. Fudbaler u Laciju ima godišnju platu od 3.200.000 evra, čime je postao najplaćeniji Srbin u Seriji A.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track