AKO PIKSI BUDE SELEKTOR, DIKA DOLAZI U SAVEZ: Dragan Stojković želi uz sebe čoveka od poverenja Stevana Stojanovića!
Foto: Instagram Printscreen, Budućnost Srbije

samo prijateljima veruje

AKO PIKSI BUDE SELEKTOR, DIKA DOLAZI U SAVEZ: Dragan Stojković želi uz sebe čoveka od poverenja Stevana Stojanovića!

Fudbal -

Piksi rešen da bude okružen proverenim ljudima ukoliko preuzme brigu o srpskoj fudbalskoj reprezentaciji

Ukoliko Dragan Stojković Piksi postane selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Stevan Dika Stojanović biće jedan od njegovih najbližih saradnika, saznaje Kurir.

Dragan Stojković želi da u sportskom sektoru FSS bude okružen ljudima koje poznaje i kojima bezgranično veruje. Uz to namera mu je da bude više nego dobro upoznat sa dešavanjima u Srbiji, jer u poslednjoj deceniji nije živeo u otadžbini.

Dika Stojanović
foto: Damir Dervišagić

Prijateljstvo Dragana Stojkovića Piksija i Stevana Dike Stojanovića seže u vreme kada su obojica bili klinci i kada su igrali za mladu reprezentaciju. Kasnije ih je sudbina spojila u Crvenoj zvezdi, prvo u igračkim, a potom i u funkcionerskim danima. Otada su nerazdvojni. Svaki put kad Piksi dođe u Srbiju, prva od osoba sa kojima se vidi jeste upravo Dika.

- Čujem se redovno sa Piksijem. On živi na relaciji Pariz - Gvangdžou, jer i dalje ima aktivan ugovor u Kini. Uvek voli da dođe u Srbiju i tada kada se vidimo pričamo o raznim temama - rekao je nedavno autoru ovog teksta Stevan Stojanović, legendarni kapiten generacije Zvezdinih fudbalera koja je 1991. godine postala prvak Evrope u Bariju, kada je davao svoju životnu ispovest Kuriru.

Dragan Stojković
foto: Profimedia

Kada je Dragan Stojković Piksi 2005. godine postao predsednik FK Crvena zvezda, Stevan Stojanović mu je bio prvi saradnik, a u klubu je obavljao funkciju sportskog direktora. Kao tandem bilio su dominantni u Srbiji, osvojivši dve duplu krune, u sezonama 2005/2006 i 2006/2007.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track