HRVAT KOJI ĆE VEČERAS BITI NA MARAKANI JE VELIKI HUMANITARAC: Rebić otplatio celom selu kredite, pomogao izgradnju doma za decu...
Foto: Profimedia

HEROJ

HRVAT KOJI ĆE VEČERAS BITI NA MARAKANI JE VELIKI HUMANITARAC: Rebić otplatio celom selu kredite, pomogao izgradnju doma za decu...

Fudbal -

Fudbaler Milana, gosta Crvene zvezde u četvrtak u Ligi Evrope, Ante Rebić na terenu deluje veoma opasno po protivničke golmane, ali je u privatnom životu izuzetan humanitarac.

Iskusni hrvatski reprezentativac je donirao je 10.000 evra za proširenje i izgradnju novog objekta ustanove za rehabilitaciju dece s teškoćama u razvoju u Slavonskom Brodu.

Ovo nije prvi put da se 27. godišnji Rebić iskazao kada je humanitarni rad u pitanju. U julu 2018. godine austrijski mediji su objavili da je Rebić svima u svom rodnom selu Donji Vinjani otplatio kredite. Selo ima oko 500 stanovnika.

Milan, Zlatan Ibrahimović
foto: Starsport

Rebić nije hteo da se sazna za taj njegov gest, ali ga je odao saigrač iz mlade reprezentacije Lovre Šindika koji je to ispričao medijima.

Poznato je da je Rebić 2019. godine dao značajan doprinos za lečenje dvogodišnje Mile Rončević obolele od leukemije. Akcija je dala rezultate jer su roditelji uspeli da skupe 2,8 miliona dolara, a Mila se pre nekoliko meseci vratila sa uspešnog lečenja u SAD.

Inače, Rebić je neizvestan za duel na stadionu "Rajko Mitić" u četvrtak. Zbog lakše povrede je propustio duel između Milana i Specije u poslednjem kolu Serije A, a očekuje se da zaigra narednog vikenda protiv Intera.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track